Afbeelding
Foto: Stichting Sawasdee

Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

Door: Redactie Algemeen

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

“Met zo’n tien vrijwilligers hebben we vrijdagochtend in ons magazijn De Wolfhoek in Driewegen twee zeecontainers geladen, de nummers 99 en 100”, laat Hector Loontjens van Sawasdee weten. “Na een periode van dertig jaar is dit een mijlpaal in onze geschiedenis.”

Hulpgoederen

Enkele bestuursleden van de stichting zijn in februari drie weken in Cambodja geweest. “Met een bezoek aan alle schoolprojecten hebben we weer kennis kunnen nemen van de schade die is veroorzaakt door de coronapandemie, met de talloze lockdowns en daarnaast extreme overstromingen. Daardoor is het schoolprogramma ernstig ontwricht. Gelukkig is vanaf begin dit jaar de situatie verbeterd en zijn de scholen weer geopend.”

Dit keer zijn onder meer schoolmeubelen, rolstoelen, leermiddelen, kinderkleding, speelgoed, computerapparatuur en keukengereedschappen onderweg naar Cambodja. “Maar liefs 576.000 mondkapjes, 2295 gift-boxen met een waarde van dertig euro en levensmiddelen, mede dankzij de genereuze giften van supermarkten, vulden de laadvloer snel. Dank aan de vele bedrijven en particuliere weldoeners die zowel aan de transportkosten als levering van de hulpgoederen hebben bijgedragen. Maar ook dank aan het team van Stichting Sawasdee, een hechte groep vrijwilligers die onbaatzuchtig altijd weer klaar staan voor het groeperen, verpakken en laden van de aangeleverde materialen en met het verlenen van hand- en spandiensten. Zonder hen zou dit lange traject van containerverschepingen nooit gelukt zijn.”

Kijk voor meer informatie over sawasdee.nl.