Woensdag 5 april

Koffie-Tijd in de Ontmoetingskerk

9:30 | Ontmoetingskerk

Iedere week op woensdagmorgen vanaf half 10 staat de koffie klaar in de Ontmoetingskerk tegenover het ziekenhuis in Goes. Iedereen is van harte welkom voor gezelligheid en ontmoeting, dit onder het genot van een kopje koffie of thee (met iets lekkers). Tussen half 10 en half 12 staan de deuren open. Kom gerust spontaan eens binnenwandelen. Voor meer info kunt u een mailtje sturen naar diaconie@gkvgoes.nl

 

Expositie Antoinette van Rij

9:30 | Woonplaza BinnenUit

Abstracte kunst aan de kust. Binnenuit Woonplaza, Schouwersweg 7, Heinkenszand. Expositie tot en met 20 mei, dinsdag-vrijdag van 9.30-17.30 uur, zaterdag van 9.30-16.30 uur.

 

Acrylverf, brons en glas

13:30 | Galerie 't Kunstuus

T/m 30 april zijn werken te zien van John Groenewegen van der Weiden (acrylschilderijen) en van Frida van Overbeeke-Verschuur (beelden in brons en objecten in glas) te zien. Galerie ’t Kunstuus, Dorpsstraat 43, 4451 BB Heinkenszand. Galerie open: wo t/m vr 13:30-17:30 uur; za 10-12 en 13-16 uur.

 

Passie-concert

20:30 | Geerteskerk

Woensdag 5 april verzorgt Kamerkoor Luscinia een vrij toegankelijk Passie-concert in de Geerteskerk in Kloetinge. Het concert begint om 20:30 uur. In 14 muziekstukken, afgewisseld met korte vertellingen uit het evangelie, zal het paasverhaal verteld worden. Het koor staat onder leiding van dirigent Wim Boer, muzikale begeleiding is in handen van organist Mark Christiaanse. Er is bewust voor gekozen de toegang gratis te maken. Na afloop wordt er bij de uitgang een vrije gift gevraagd als tegemoetkoming in de kosten.

 

Vespers in de Stille Week

20:30 | Ontmoetingskerk

Tijdens de Stille Week, van 3 t/m 6 april, wordt er in de Ontmoetingskerk in Goes iedere avond een vesper georganiseerd. Tijdens deze diensten wordt in de stilte Gods aanwezigheid ervaren. De stilte wordt aangevuld met een enkel lied, lofprijzing, gebed en Bijbellezingen. De vespers worden georganiseerd in de Ontmoetingskerk in Goes (Kornetstraat 4) en beginnen iedere avond om 20.30u. Voor meer informatie: Dominee Jan Bert de Rijke 06-46370935, predikant@ontmoetingskerkgoes.nl

 

Donderdag 6 april

Samen eten met stadsgenoten

17:15 | Grote of Maria Magdalenakerk

Donderdag 6 april verandert de Grote Kerk in de ‘grootste huiskamer van Goes’. De maaltijd begint om 17:45 uur (inloop vanaf 17:15 uur) en duurt tot ongeveer 18:45 uur. Na afloop van de maaltijd kan de bezoeker om 19:00 ervoor kiezen een kerkelijke viering van Witte Donderdag mee te maken; hierbij is sprake van een stemming van soberheid en stilte. Men kan blijven in de Grote of Maria Magdalenakerk (PKN) voor een dienst met viering van het Heilig avondmaal of men kan ervoor kiezen naar de overkant te lopen, waar om dezelfde tijd een eucharistieviering start in de H. Magdalenakerk (RK). Toegang gratis, wel vooraf aanmelden, tel. 06-12896416.

 

Vrijdag 7 april

Kaartenkring zeeland bijeenkomst

19:00 | De Goede Verwachting

Vrijdag 7 april komt Kaartenkring Zeeland samen in de Goede Verwachting, Vermetstraat 2 Lewedorp, vanaf 19u. Er wordt geruild, verkocht en gekocht, het kan allemaal. Als je komt neem je dan ruilkaarten mee? Want de andere aanwezige verzamelaars zien graag 'nieuw spul'. Wil je een week voor de volgende bijeenkomst een mailtje of verdere info, graag contact met hminnaar@zeelandnet.nl.

 

Zaterdag 8 april

Expositie Water en Landschappen

12:00 | Gallery Maritime

Het werk van Jo Dumon Tak is alom bekend. Het is zijn passie: de kust van Walcheren schilderen. De expositie heeft als ‘kers op de taart’ een traditionele Vernissage. 8 april vanaf 16.00 uur bij GalleryMaritime. Openingstijden elke dag van 12.00-17.00 uur, gratis entree en parkeren voor de deur. Voorstraat 45, 44 86 AJ Colijnsplaat. 0622591452, www.gallerymaritime.nl en kijk ook eens op www.maritime-art-design.nl, www.robbertdas.nl, www.caudicaria.nl

 

Paaspraise met band, dans en mime

19:00 | Vredeskerk

Zaterdagavond 8 april vindt de jaarlijkse paaswake en paaspraise plaats in de Vredeskerk in Goes. Dit jaar heeft de dienst als thema 'Ook voor jou'. Waarbij de focus ligt op het lijden van Jezus op Stille Zaterdag en de opstanding op Paasmorgen. De paaspraise wordt al voor het 8e jaar op rij georganiseerd door de Open Kerk en belooft weer een bijzondere avond te worden. Samen zingen we moderne paasmuziek, waarbij de eigen Open Kerk Band zorgt voor de muzikale begeleiding. Naast de band die de moderne muziek verzorgt, zal ook klassiek Duo Piacere optreden. Daarnaast is de groep Mighty Impulse Movement aanwezig om het paasverhaal te vertellen door middel van dans en mime. De paasdienst begint om 19.00 uur en vindt plaats in de Vredeskerk aan het ds. WH. van der Vegtplein 2 in Goes. De toegang is gratis. De dienst zelf duurt tot 20.15 uur en na afloop is er koffie en thee. 

 

Koorzang op Stille Zaterdag

19:30 | Westerkerk

In de Westerkerk aan de Westwal te Goes wordt zaterdag 8 april om 19.30 uur een koor- en samenzangavond gehouden. Medewerking aan deze avond wordt verleend door het 20 leden tellende Delta Mannenensemble die deze avond onder leiding staan van de dirigent Wijnand den Hertog. De organist Jan Rozendaal zal de koor- en samenzang op het orgel begeleiden. De avond begint om 19.30 uur en de organisatie Omnis Cantare die deze avond belegt vraagt geen entree maar beveelt de collecte die bestemd is voor De Bron in Merksem en de Stichting Winst uit Verlies van harte aan.

 

Maandag 10 april

Autopuzzelrit

13:30 | 

Wij hebben een autopuzzelrit georganiseerd. Je rijdt deze rit met je eigen auto en je komt onderweg leuke opdrachten tegen. Kinderen zijn van harte welkom! Inschrijven kan al vooraf maar ook nog op de dag zelf op de start locatie De Stenge, Stengeplein 1 te Heinkenszand. Voor meer informatie zie onze website: www.macdezeeuwen.nl

 

Paas Snuffelmarkt Goes

10:00 | Grote Markt

2e Paasdag op maandag 10 april vindt de Paas Snuffelmarkt plaats op de Grote Markt in Goes. Vele kraampjes met 2e hands kleding-boeken-lp's, Antiek en curiosa, streekgebonden artikelen, leuke zelfgemaakte artikelen , hoeden en petten en heel veel meer. De markt is van 10.00-17.00uur op de Markt in Goes. Toegang gratis.

 

StoryTrail Theaterwandeling

11:30 | Binnenstad

De geschiedenis van Goes beleven? Dat kan tijdens de StoryTrail stadswandeling op maandag 10 april. Acteur Johannes van Theatergezelschap Stadsavonturen neemt je mee op een tocht vol historische stadsverhalen. De StoryTrail stadswandeling Goes begint om 11:30 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/goes. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT

 

Orgelconcert Grote Kerk Goes

20:00 | Grote of Maria Magdalenakerk

10 april, 2e Paasdag, organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk een orgelconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Het concert wordt gegeven door de stadsorganist van Goes, Arno van Wijk. Het complete programma is te vinden op de website: www.muziekindegrotekerkgoes.nl. Het concert begint om 20.00u.

 

Dinsdag 11 april

Kleding- schoenen, speelgoedbeurs

15:00 | Buurthuis De Pit

Dinsdag 11 april kleding- schoenen en speelgoedbeurs in: Buurthuis De Pit, Appelstraat 2A, Goes. Verkoop van 15.00-19.30 uur. 

 

Jaarvergadering Dorpsraad

19:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Dinsdagavond 11 april 2023 houdt de Dorpsraad 's-Gravenpolder weer haar jaarvergadering in het dorpshuis "Ons Dorpsleven" te 's-Gravenpolder. De zaal is open vanaf 19:00 uur en de vergadering begint om 19:30 uur. 

 

Woensdag 12 april

Bijeenkomst Aglow

9:00 | Aglow

We nodigen u van harte uit om op 12 april onze samenkomst bij te wonen. Voor ons zal spreken Gerdien Otto. Het thema is: Kom te voorschijn. We zingen met elkaar, en er is tijd voor gebed. Inloop vanaf 9.00 uur met koffie en thee. We starten om 9.30 tot 11.30 uur. Bessestraat 8, Goes.

 

Helderziende waarneming avond

19:00 |  Maria Magdalena Dagkapelzaal

Woensdagavond 12 april zal paragnost Fien Siemons de Openbare Avond van de Vereniging Harmonia Zeeland verzorgen. Aanvang is om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur en sluit om 19.30 uur, anders aanbellen. De avond duurt tot ongeveer 21.45 uur. De zaal is rolstoel toegankelijk. Locatie: Maria Magdalena Dagkapelzaal (R.K.Kerk.) Singelstraat 9 Goes. Inlichtingen:0113-231172 of harmonia-zeeland@outlook.com www.harmonia-nl.org