Afbeelding
Foto: Morguefile

Buren helpen elkaar in Goes-West

Door: Sandra Broosus Algemeen

GOES - Onder de naam ‘Helpende hand in Goes-West’ is een burenhulpinitiatief voor bewoners en door bewoners in Goes-West gestart.

Het initiatief brengt vraag en aanbod in de wijk bij elkaar om op die manier buren aan elkaar te verbinden. Wilt u iets voor een buurtgenoot betekenen? Of heeft u ergens hulp bij nodig? Neem dan contact op.

Oproep

Soms lukken bepaalde klusjes in en om huis niet meer goed en kunt u daarbij wat hulp gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het snoeien van een struik of heg, een boodschapje halen, een lamp ophangen, een ritje naar het ziekenhuis of helpen met meubels verplaatsen. Hiervoor kunt u een oproep laten plaatsen zodat andere bewoners hierop kunnen reageren.

Zou u iets voor een buurtgenoot willen doen als deze persoon dat zelf niet (meer) kan? Ook dan kunt u zich aanmelden om hulp aan te bieden.

Hoe werkt het?

U neemt telefonisch of per e-mail contact op met wijkbewoner Raymond en legt uit waar u hulp bij nodig heeft of welke hulp u wilt aanbieden. Raymond maakt hier een oproep van die hij in de publiciteitsbak bij het wijkgebouw aan de Evertsenstraat ophangt. Ook plaatst hij de oproep op Facebook. Bij reactie neemt Raymond contact met u op en legt het contact. Verdere afspraken maakt u samen.

Raymond is te bereiken via 06-40478445 of burenhulp@wijkvereniginggoeswest.nl.