Afbeelding

Een markant gebouw

Een foto van een markant gebouw in Goes. Het bestaat niet meer, maar wat was dit voor gebouw? Waar stond dit en wat staat er nu?

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot. De winnaar is deze keer M. Platier.

Vorige foto
De vorige foto was van een woonhuis in de binnenstad van Goes. De meeste lezers zagen wel dat dit het hoekje van de Gasthuistraat en de Lange Vorststraat was. Nu zit daar boekwinkel Het Paard van Troje. Het dak is eigenlijk nog hetzelfde. Verschillende mensen wisten te melden dat dit het woonhuis van Joost Goedemondt was. Daarachter lag zijn werkplaats. Hij had een aannemersbedrijf en stapte later over als makelaar. In de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft daar ook nog even Sinke de Graag, een winkel in woninginrichting, gezeten. Pim Huijbergsen weet nog dat daar tegenover in de Lange Vorststraat de groentehal van Proos zat. Daar is nu het Hobbyhuis. De ingang van de werkplaats van Goedemondt zat aan de zijkant in de Gasthuisstraat. Nu is dat de ingang van de boekwinkel.