Afbeelding
Foto: Jonathan de Jonge

Paasviering op De Rank in 's-Gravenpolder

's-GRAVENPOLDER - Gedeelde vreugde tijdens de paasviering op Christelijk basisschool De Rank in 's-Gravenpolder.


Paasviering, een bijzonder hoogtepunt van het schooljaar waar we samen een nieuw begin vieren, een begin van hoop. 

Zo begonnen we de ochtend op De Rank met een heerlijk paasontbijt. En niet zomaar een ontbijt. 

In de week voor de paasviering mochten de leerlingen een ontbijtgerecht kiezen wat zij thuis zouden gaan klaarmaken. Wat heeft iedereen z’n best gedaan. Zo waren er gezonde belegde broodjes, cupcakes in de vorm van een kuikentje, krentenbrood, fruitspiesjes en nog veel meer gezond en lekkers. Want ook daar staat De Rank voor, we zijn een gezonde school waar we er zorg voor dragen dat ieder kind zich welkom voelt en zichzelf mag zijn. 

In de klassen stonden mooi versierde tafels klaar en samen te genieten van de fijne sfeer. Jezus deelde het brood met de mensen; door samen het ontbijt te verzorgen en samen te ontbijten willen wij leerlingen ook op deze manier laten ervaren dat delen een mooie betekenis heeft. 

Na een smakelijk ontbijt komen alle groepen tijdens de gezamenlijke viering bijeen. Iedereen luistert aandachtig naar het paasverhaal wat door juf Corine wordt verteld. Tussendoor zingen de leerlingen samen de liedjes ‘De steen is weg’, ‘Weet je dat de lente komt’ en ‘En toch is hij koning’. Ook wordt er vol verwachting gekeken naar juf Lisanne die het paasverhaal tekent op grote posters. 

Aansluitend maakten de leerlingen, in een groepsdoorbrekende activiteit, samen een vrolijke palmpaastak, die de vorm heeft van een kruis met bovenop een broodhaantje dat symbool staat voor het brood dat Jezus brak om vervolgens te delen. Er wordt door alle leerlingen samengewerkt: zagen, timmeren, knippen en plakken.  

De zelfgemaakte palmpaastakken werden in de middag door groep 7/8 naar de bewoners in de Zwake gebracht. Wat mooi om te zien hoe de leerlingen van De Rank iets voor de bewoners van de Zwake kunnen betekenen, een klein gebaar met een groot effect. 

Met gedeelde vreugde sluiten wij deze dag met de leerlingen af en kijken we terug op een bijzonder mooie paasviering.

Feest van nieuw leven. Kostbaar geschenk aan ons gegeven.[n]