KNRM-reddingstation Neeltje Jans
KNRM-reddingstation Neeltje Jans Foto: Wim Klem

Unieke kans: overnachten in een reddingboothuis

Door: Redactie Algemeen

VROUWENPOLDER - Loterijen om geld in te zamelen voor een goed doel zijn niet nieuw. Maar de redders van KNRM-reddingstation Neeltje Jans hebben een wel heel ludieke manier gevonden om hun doel te bereiken.

Naast een hele rij andere prijzen verloten ze namelijk een overnachting in het boothuis op Neeltje Jans. Of zoals Patrick Lodiers het in het promotiefilmpje zegt: ”een unieke kans op een overnachting in het reddingboothuis op Neeltje Jans”. Over de vraag waarom er geld nodig is zegt de woordvoerder het volgende: “het boothuis is de plek waar vandaan de reddingboten vertrekken en waar de bemanning samenkomt na een inzet. In het boothuis wordt de bemanning opgeleid en worden oefeningen voorbereid. In datzelfde boothuis ontvangt men gasten en worden er presentaties gegeven aan bezoekers of nieuwe donateurs. Kortom; er wordt gepraat, geluisterd, gelachen en soms zelfs gehuild in het boothuis. Nu zou er best wel een frisse wind door het boothuis mogen.Of zoals de redders op zee dat zeggen: ‘een frisse bries’.”

Loterij
Om dat mogelijk te maken hebben zij hulp nodig. De KNRM is geen overheidsdienst maar een goed doel dat voor haar financiering volledig afhankelijk is van donaties en giften. Met de aanschaf van een lot uit de loterij doet men eigenlijk een gift. De volledige opbrengst wordt gebruikt om het boothuis een update te geven. In ruil daarvoor maken de deelnemers kans op unieke, leuke en aantrekkelijke prijzen. Allemaal geschonken door sponsors die de KNRM een warm hart toe dragen.

Meedoen
Meer info en verkoop van loten via www.reddingboothuis.nl of tijdens Reddingbootdag op 13 mei. De trekking is op 31 mei door Jack van de Hoek (burgemeester van Schouwen-Duiveland en tevens voorzitter van KNRM-Neeltje Jans).