Afbeelding
Foto: Joris van Moort

Uitslag Spectra: Op weg naar Klomppop vol.2

OVEZANDE - Zaterdag 15 april werd in De Klomp in Ovezande een workshopdag en de tweede halve finale van Spectra georganiseerd. Overdag kregen de deelnemers workshops aangeboden onder leiding van professionals en in de avond een werd de tweede halve finale georganiseerd. Deelnemers aan de workshops en voorronde waren: Band be four You, The Morning Indefinite, The Traveling Trashcans en Grainbait. De special act deze avond was de van oorsprong Zeeuws-Vlaamse Max Horak.


De eerste halve finale werd gewonnen door Grainbait en The Traveling Trashcans. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd. De jury op deze avond bestond uit Kevin van Gorkom, Daniƫl Sanderse, Jarmo Lopulissa en Maurits van de Sluis.

Deze muzikale talentenjacht biedt jonge bandjes een heus podium. De Jongerenraad Borsele organiseert hiervoor vier gratis voorrondes en twee halve finales per jaar in samenwerking met de Klomp Ovezande. Een vakkundige jury helpt de bandjes verder met hun jurycommentaar en verdeelt de tickets voor finale. Normaliter heeft elke avond een special act. Doorgebroken bands trakteren zo publiek op fijne muziek. Deze combinatie maakt Spectra al jaren een tot een succesvol event voor muzikanten en muziekliefhebbers.[n]