Afbeelding

Een anonieme gift

Soms worden er wel eens foto’s ontvangen die dan hun weg vinden naar een archiefdienst. Deze keer een grote foto, geplakt op spaanplaat die anoniem was neergezet. We hebben een idee waar dit is, maar wie kan er iets meer over deze foto vertellen? En natuurlijk zijn we ook benieuwd naar de anonieme gever, die twee van deze lijsten neergezet heeft.

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen verschijnt dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties staan over twee weken in deze rubriek. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot.

Vorige foto
De vorige foto was de De Ruijterlaan in Goes. Een foto die in 2017 al op de Facebook-pagina Rondje Goes stond. Geschat wordt dat de foto in de dertiger jaren van de vorige eeuw is genomen. Nu ligt op die plaats de rotonde met de naam Admiraalsplein en het kantorencomplex De Stadspoort, maar toen was het een weg naar weidegebied de Poel. Zelfs boerderijen stonden er. Op de voorgrond een gebouwtje met de naam ‘Lijnkoeken’. Wie daar op zoekt komt uit bij een onderzoek uit 1901-1902 in Goes naar het voederen van koeien en de kwaliteit van de melk. Stalvoer had geen invloed op de melkkwaliteit vergeleken met het gras in de wei.