Afbeelding

Muziekliefhebbers uit Goes gezocht

Door: Sandra Broosus Algemeen

GOES - Johann Sebastian Bach, Erik Satie, Louis Andriessen.... Er zijn zoveel componisten en stromingen om je in te verdiepen. Samen naar muziek luisteren is niet alleen leuk, je gaat ook met andere oren luisteren. Een enthousiaste muziekluisterclub in Goes zoekt uitbreiding.

Stichting Senia faciliteert muziekclubs door heel Nederland. In een muziekclub beluister je dezelfde muziekstukken en bespreek je deze samen. Dit gebeurt aan de hand van een luisterwijzer met luistertips en achtergrondinformatie over het muziekstuk. Elke muziekclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt. “We bespreken meestal zeven muziekstukken per jaar”, zegt Gerard Valstar van de muziekclub uit Goes. “Het eerstvolgende muziekstuk dat we behandelen is ‘Funeral of Queen Mary’ van Henry Purcell. Onze club is aangesloten bij Stichting Senia. Elk jaar krijgen we van Senia handige muziekwijzers. Hiermee zijn onze besprekingen altijd weer inspirerend en verdiepend.”

Lijkt het je leuk om je bij deze muziekclub aan te sluiten? Maak vrijblijvend kennis. Neem contact op met Ton Thiebosch via ton.thiebosch@senia.nl. Meer informatie over de muziekclubs van Senia is te vinden op www.senia.nl.