Afbeelding
Foto: Logo BV Volharding, eigendom van BV Volharding

Basketbalvereniging
Volharding in Beweging

GOES - Basketbalvereniging Volharding is een gevestigde naam in Goes. in 2022 vierde de club haar 50-jarig jubileum. Tijdens de viering van dit jubileum, met een mixed basketbal toernooi en aansluitende barbeque, kwam jong en oud met een Volharding-hart samen. Er werd teruggekeken en er werden plannen voor het heden en de toekomst gesmeed. Volharding kon wel een zetje gebruiken; de club had al jaren geen heren team, het kader was flink uitgedund, maar het lichtpunt was dat er enorm animo was onder de jeugd in Goes om lid te worden.

Het afgelopen jaar heeft Volharding daarom alle zeilen bijgezet. Enkele ouders en oudgedienden stapten in als trainer of begeleider, er werd een nieuwe voorzitter gevonden, de dames van Dames 1 zetten zich met hart en ziel in voor allerhande taken en er is hard gewerkt aan het ledenbestand. Nu, in 2023, aan het eind van het lopende basketbalseizoen is het een mooi moment om de stand op te nemen en vooruit te blikken naar volgend seizoen.

BV Volharding speelt in 2023-2024 met 10 teams in verschillende competities van de NBB en heeft ca. 150 leden. Jonge kinderen van 7 tot 10 jaar starten bij de U-10 om de basisbeginselen van het basketbal te leren. U-10 and U-12 teams spelen in Zeeland maandelijks kleine mini-toernooitjes tegen clubs uit Vlissingen, Souburg en Terneuzen. Volharding heeft verder 5 jongens teams en 2 meiden teams, Dames 1, en sinds dit seizoen ook weer een heren team. Dit zijn mooie ontwikkelingen. Op woensdag trainen alle teams, de trainingsdag wordt laat op de avond afgesloten door de veteranen, die met veel plezier hun lang geleden opgedane skills op peil proberen te houden. Verder wordt er hard naar sponsoren gezocht en begeleiding opgezet voor de nieuwe trainers/coaches en scheidsrechters. De club bloeit en wil het momentum graag vasthouden.
Volharding staat voor serieuze beoefening van de basketbalsport, in een gemoedelijke, veilige omgeving, voor heel Goes en omgeving. De ambitie is om verder door te groeien. Hiervoor is goede begeleiding van het kader nodig, waarvoor een technisch plan wordt gemaakt. Een toename in het aantal senior leden heeft ook prioriteit, zodat in Goes weer op verschillende niveaus kan worden gebasketbald. Volharding nodigt iedereen met interesse in de sport van harte uit om eens te komen kijken op de woensdag avond, in Omnium; dit seizoen wordt er nog getraind op 7 en 14 juni. Ook is er nog een seizoensafsluiting, op 17 juni.[n]