Afbeelding

Het Fruitcorso

Ooit was er jaarlijks een Fruitcorso in Goes. Wanneer was dat en hoe lang heeft dit bestaan? Uit welk jaar is deze foto? En wie was daar vroeger bij betrokken? We horen graag de herinneringen.

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot. De winnaar is deze keer Vita Anthonisse.

Vorige foto
De vorige foto was een foto uit 1910 van de Grote Markt in Goes. Om precies te zijn: het hoekje met de Opril Grote Markt. Vita Anthonisse herkende het direct. Het rechterpand is Grote Markt 4 waar al dertig jaar Café De Snor is gevestigd. Veertien jaar geleden nam zij met haar partner het café over. Daarnaast op nummer 2 is Café La Moustache, dat ze vorig jaar overnamen en nu verhuren voor feesten en partijen. In 1910 zaten daar een sigarenwinkel en een klokkenwinkel. In het pand op nummer 2 heeft jaren een kantoor van de PZC gezeten. Bekende journalisten als Willem van Dam, Rinus Anthonisse en Ben Jansen werkten vanuit dat kantoor. Daar boven was de woning van PZC-inspecteur G. Schout. Doordat deze twee panden nu in eigendom zijn van dezelfde horecaondernemer hebben ze nu een extra groot terras.