Uniek kijkje achter de schermen tijdens Toer de Borselse Boer

BORSELE - Zaterdag 17 juni kan je zien en meemaken waar anders geen toegang toe is. Op deze dag kan je deelnemen aan de agrarische fietstocht – Toer de Borselse Boer - langs acht locaties waar iets te beleven valt.

“Bijzonder zijn rondleidingen over hoe de producten tot stand komen. Bijvoorbeeld bij aardbeien- en witlofkweker 't Kwedammertje, die ook een minicamping exploiteren. Bij fruitteler Van Hekken, kun je o.a. kijken bij het grote waterbassin. Uniek is de rondleiding door de uienfabriek van Crop Alliance. "17 juni krijg je de kans om binnen te kijken”, vertelt Ad Schenk van Stichting Landschapspark Borsele. Samen met ZLTO Borsele organiseren zij dit evenement voor de derde keer.


Er zijn proeverijtjes van lokale producten, een pannenkoek gebakken met meel van de molen en friet gemaakt van aardappels van FarmFrites. “Voor kinderen is er een speurtocht langs de 20 kilometer lange route. "Zo is het leuk en leerzaam.”, aldus Marinus Vermue van ZLTO Borsele.


Er zijn drie startlocaties en verschillende starttijden. Zo is het nergens ‘file- fietsen' en heb je de tijd om rustig rond te kijken. Eigenlijk is de enige uitdaging om alles te zien voordat om 16.30u de locaties worden afgebouwd. Je wil dat ritje in een pluktreintje niet gemist hebben.[n]