Gemeentehuis Veere in Domburg
Gemeentehuis Veere in Domburg Foto: Gemeente Veere

Voorontwerp Bestemmingsplan+ ter inzage bij gemeente Veere

Door: Redactie Algemeen

DOMBURG - Vanaf 22 december 2022 tot en met 1 februari 2023 ligt het voorontwerpbestemmingsplan+ ter inzage bij de balie van het gemeentehuis van de gemeente Veere, aan de Traverse 1 in Domburg.

Het Bestemmingsplan+ is één bestemmingsplan voor al onze woonkernen met bestaand beleid. Hierin staat per woonkern per perceel beschreven wat de bestemming is. Alle gebruiks- en bouwmogelijkheden staan erin vastgesteld. De digitale versie van het plan is beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.veere.nl. Ook zijn er informatiebijeenkomsten in het gemeentehuis in Domburg. Deze zijn op:
- 11-01-2023 om 19.30 uur
- 16-01-2023 om 19.30 uur
- 18-01-2023 om 19.30 uur
- 23-01-2023 om 19.30 uur
- 25-01-2023 om 19.30 uur

Beleidsarm
De gemeente wil een beleidsarm actueel bestemmingsplan voor de Veerse woonkernen en actualiseert het plan op basis van het feitelijk gebruik van de bestemming. Met dit plan zegt de gemeente vooruit te lopen op de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Alle Veerse inwoners en ondernemers kunnen bij de gemeente een schriftelijke, mondelinge of digitale inspraakreactie indienen. Het indienen van een schriftelijke inspraakreactie kan via een ondertekende brief aan het college. Het indienen van een mondelinge inspraakreactie kan via een afspraak met een van de behandelend ambtenaren. Van dit gesprek wordt een verslagnotitie gemaakt die ter goedkeuring wordt voorgelegd. Het indienen van een digitale inspraakreactie kan via een e-mail naar bestemmingsplankernen@veere.nl.

Na het beoordelen en vaststellen van de inspraakreacties door het college wordt het ontwerp bestemmingsplan gemaakt. Hierop kunnen zienswijzen ingediend worden bij de gemeenteraad. De gemeenteraad stelt uiteindelijk naar verwachting eind 2023 het ontwerp bestemmingsplan vast.