Woensdag 4 januari

Werkplaatsmiddag met krijt en muizen

14:00 | Schotse Huizen

Museum Veere houdt op woensdag 4 januari tussen 14.00 en 16.00 uur een werkmiddag voor kinderen. Onderwerp is de expositie de Muizen van Poortugael en het ieniemieniemuizenhuis. De kinderen maken kennis met het verhaal en de mooie afbeeldingen en gaan dat met krijt een werkstuk maken over de muizen. Leeftijd 5 t/m 12 jaar. Locatie: Schotse Huizen, Kaai 27, Veere. Opgave t/m maandag 2 januari: educatie@museumveere.nl

 

Kleding voor een euro

9:00 | Unicef winkel

De kringloop winkel in Westkapelle, die werkt voor UNICEF, verkoopt 4 en 6 januari al haar kleding voor 1 euro per stuk. Woensdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur, Koestraat 4, Westkapelle.

 

GROSsartig

9:00 | Atelier Hoed Gezien

Nelie werkt haar hele leven al met textiel. Zij borduurt in het platte vlak en driedimensionaal op een ondergrond van vilt of beschilderd katoen. Het geëxposeerde werk bestaat uit 12 zwarte viltpanelen met 12 witte geborduurde lapjes, verbonden door een houten knoop. Het kunstwerk is tot 15 januari van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.


Tentoonstelling Francoise van Lynden-Banzet

10:00 | Museum Veere

De tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet (1922-2021), fabuleus aquarelliste is te zien t/m 21 mei in Museum Veere. De kleine expositie is een postume hommage aan deze kunstenares, die meer dan dertig jaar in Veere heeft gewoond en gewerkt.

 

Wintertentoonstelling

13:00 | De Vleeshal

De Zeeuwse Kunstkring houdt haar jaarlijkse wintertentoonstelling in de Middelburgse Vleeshal (a.d. Markt bij het vml. stadhuis) t/m 8 januari. Open vanaf 13.00-17.00 uur.

 

Pip & Pelle: Chaos in het Sprookjesbos

14:30 | Stadsschouwburg Middelburg

Als Pip & Pelle een sprookjesachtige opdracht krijgen, begint de verwarring en is de chaos compleet! Rondvliegende veren, dansende boerderijdieren, huppelende prinsessen, mysterieuze fakirs, maffe buikdanseressen, zingende heksen, domme boeven, misverstanden, gekke capriolen en vooral heel veel humor! Pip & Pelle, Chaos in het Sprookjesbos is op 4 januari te zien in Stadsschouwburg Middelburg. Kaarten via www.zeelandtheaters.nl/programma of via www.pipenpelle.com/theatertour.

 

Donderdag 5 januari

Vakantie Bijbel Club

10:00 |  Boerderij Pitteperk

Donderdag 5 januari is het weer Vakantie Bijbel Club! Alle kinderen tussen de 3 en 12 hartelijk welkom van 10.00 tot 13.00 uur op Zorgboerderij Pitteperk. Samen luisteren naar het kerstverhaal, zingen, knutselen en frietjes eten! Zien we jou daar?

 

Zaterdag 7 januari

Snertwandeltocht

13:00 | 

Op zaterdag 7 januari organiseert WSV 't Zand Middelburg weer de Snertwandeltocht. Start tussen 13.00 en 14.00 uur, Baarsjesstraat 42, Middelburg. Er is de mogelijkheid om 5, 10 en 15 km te wandelen. De routes zijn uitgezet in en om het historisch hart van Middelburg. Online inschrijving vooraf is mogelijk maar er kan ook ter plaatse ingeschreven worden. Als beloning is er na afloop een kop snert!

 

Nieuwjaarsreceptie vv Zeelandia Middelburg

16:00 | Spijkerbruggetje

Nieuwjaarsbijeenkomst VV Zeelandia Middelburg op zaterdag 7 januari van 16.00 tot 18.00 uur in clubhuis Sportpark Veersepoort. Samen met jullie willen wij graag terugblikken op een bewogen jaar, dat begon met een lockdown, verstoord werd door droge velden, maar ook succesvol bleek door de aanwas van veel nieuwe leden. En op een jaar waarin onze leden weer beter leerden voetballen. Dit alles was alleen mogelijk dankzij de inzet van al onze vrijwilligers. Wij nodigen je graag uit om een toost uit te brengen op het nieuwe jaar.