Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Neil Schuurman

Meedenken over de zorg in Zeeland: het kan tijdens het Burgerberaad

Door: Bregje Kop Algemeen

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 11 februari 2023 start het Burgerberaad Zorg Zeeland. Tijdens het Burgerberaad Zorg Zeeland denken ambtenaren en politici en professionals in zorg, welzijn en onderwijs samen met inwoners na over de vraag: Hoe organiseren we samen de zorg in Zeeland?

Als een gemeente of de overheid een oplossing moet vinden voor een moeilijk probleem, kunnen ze de hulp vragen van inwoners. Omdat ‘de zorg’ een complex probleem is, wordt het Burgerberaad Zorg Zeeland georganiseerd. 

Dit Burgerberaad zijn bijeenkomsten waarbij Zeeuwse inwoners de gemeenten helpen om oplossingen te bedenken Ook de Provincie Zeeland, zorgverzekeraar CZ en verschillende organisaties in de zorg doen mee. Deze partijen werken al een tijdje samen als de Zeeuwse Zorg Coalitie en zijn initiatiefnemer van het Burgerberaad Zorg Zeeland.

“Jouw deelname is belangrijk om plannen te maken die echt passen bij de behoeften van de Zeeuwen”, aldus de gemeente. “Zo houden we Zeeland samen gezond.”

Heb je geen uitnodiging gekregen voor het Burgerberaad Zorg Zeeland en wil je je aanmelden als geïnteresseerde? Ga dan naar www.denkmeezorgzeeland.nl. Hier vind je ook meer informatie over het Burgerberaad Zorg Zeeland.