Bianca Tange
Bianca Tange Foto: Marielja ten Bruggencate

Eigen Stijl uitvaartzorg maakt
het persoonlijk

MIDDELBURG - Toen Bianca Tange kennismaakte met de uitvaartbranche wist ze al snel dat zij de mensen op een persoonlijke manier wilde helpen. Ze startte in 2018 Eigen Stijl uitvaartzorg om mensen afscheid te laten nemen op een manier die bij hen past. 

DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE


In vijf jaar tijd heeft Eigen Stijl uitvaartzorg vele families geholpen op hun eigen manier afscheid te nemen van hun dierbare. 

Bianca Tange werkte eerst alleen, maar al snel huurde ze uitvaartleiders Sjaak de Bruine en Anja Scheijbeler in. 

Met ritueelbegeleider Anneke Duvekot-Bimmel heeft Eigen Stijl een fijne samenwerking. 

Antoinette de Kok verricht verschillende werkzaamheden voor het bedrijf, zoals het ontwerpen van rouwkaarten en ze verzorgt content voor social media en de website. 

“Alle betrokkenen werken met hetzelfde ideaal als ik. We willen een uitvaart persoonlijk maken, in de stijl waar de familie zich in herkend. Dat kan door de dienst bijvoorbeeld op een speciale locatie te houden. De kaarten, muziek, bloemen en kist kunnen allemaal aangepast worden naar eigen wensen. Helaas gaat Anja emigreren naar Italië en werken we de komende tijd met een persoon minder.” 

Een uitvaart is een belangrijke stap in het rouwproces. Door daar een eigen invulling aan te geven kun je op een passende manier afscheid nemen van je dierbare. 

“Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden. We kijken daarbij ook naar de kosten. Niemand wil achteraf verrast worden met een te hoge rekening. 

We zijn helder over de kosten en hebben zelfs een rekenmodel op de website staan.”

Voor alles is een duurdere optie, maar een duurzame optie is er niet altijd. Een duurzame kist is er echter wel. 

“In de bouw is er veel hout ‘over’. Werk- leerbedrijf De Ambachten en In-Made Praktijkschool bewerken de houtpartijen tot prachtige planken en maken er mooie kisten van, die door de manier waarop ze vervaardigd zijn minder kosten dan reguliere kisten.” 

Sinds december 2021 beschikt Eigen Stijl over een eigen uitvaartlocatie: het Walchers Uitvaartcentrum. 

Hier kunnen ook andere uitvaartondernemingen gebruik van maken.[n]