Aan de slag met de pan soep
Aan de slag met de pan soep Foto: 's Heeren Loo

Samenwerking in de wijk voor ontbijt basisschool

MIDDELBURG - De directrice van samenwerkingsschool De Stroming in Middelburg schrok zich een hoedje toen zij op het nieuws zag dat er kinderen op school komen met honger omdat er thuis niet genoeg eten is. 


Hier moeten we iets mee, dacht ze. En dus stapte ze binnen bij restaurant ’t Getij om te kijken of de locatie hier iets in kon betekenen. Al snel ging er een balletje rollen. Bij ’t Getij was het qua capaciteit niet haalbaar om vier dagen in de week broodjes te smeren voor de school, maar medewerker Hans vond het zó een goed idee en mooi initiatief dat hij deze kans met beide handen aanpakte. En dus zocht hij, samen met De Stroming, de samenwerking in de wijk.



Samenwerking vanuit de wijk
Vanuit de staat wordt er nu een zorgontbijt georganiseerd op de Stroming. 't Getij zorgt voor het aanleveren van de voedingsmiddelen en brengt deze naar school. Daar wordt het ontbijt door een collega met veel tijd en liefde klaargemaakt. Ook maakt 't Getij één keer per week een grote pan soep. Het brood wordt geleverd door bakker Daane en het halalbeleg door Elmas supermarket in de wijk. Zo wordt er vanuit heel de wijk samengewerkt. Zowel 't Getij als de school zijn apetrots op wat ze samen hebben neergezet. De kinderen op school hebben een goed gevulde buik en wellicht bespaart dit thuis wat geld.

 

Over 't Getij
Grand Café 't Getij is onderdeel van 's Heeren Loo. Het Grand Café in het zorg/wijkcentrum zorgt voor een gezellig ontmoetingsplek voor de ouderen in de wijk. Er werken cliëntmedewerkers met een licht verstandelijk en/of lichamelijke beperking.[n]