Sophie Matulessy
Sophie Matulessy Foto: Annemarie van de Vreugde

MIDDELBURG - Na alle kerstborrels en -diners zit je misschien wat minder strak en lekker in je vel. Een goede reden om een les bootcamp te volgen in de buitenlucht.

 

Sophie Matulessy van Bootcamp Club Fitter in Middelburg: "In januari merk ik dat de lessen weer voller zitten. Met vaste mensen die ik al een tijdje niet heb gezien én nieuwe gezichten. De tip die ik altijd geef is om er niet meteen vol in te gaan. Je kan het jaar beginnen met drie maanden keihard sporten, alleen maar gezond eten en geen alcohol te drinken. Maar dat houd je natuurlijk nooit vol. Dan val je terug in je oude gedrag en voel je je schuldig."


Het motto van Bootcamp Club Fitter is dat je altijd kan sporten en bewegen. Sophie: "We verzorgen bijna dagelijks lessen, er is altijd wel een moment dat je een les kunt volgen. Je hoeft niet drie keer in de week, een keer is ook prima. Bij bootcamp beweeg je in de buitenlucht, dat doet zó veel met een mens. Het is een moment voor jezelf om even je hoofd leeg te maken. Bootcamp kun je zo intens maken als je wilt. Ik moedig iedereen aan om naar zijn of haar eigen lichaam te luisteren. Jij weet tenslotte wat je kan en wat goed voelt. Het geeft een kick om te merken dat je steeds iets meer kan. Jij hebt de regie. Je hebt nooit spijt van sporten ook al had je in de eerste instantie geen zin om te gaan. Hoe lekker die bank soms ook ligt, spierballen krijg je er niet van.''[n]