Woensdag 11 januari

GROSsartig

9:00 | Atelier Hoed Gezien

Nelie werkt haar hele leven al met textiel. Het kunstwerk van Nelie is van 4 december tot 15 januari van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de borduursels en knopen van dichtbij te bekijken.

 

Tentoonstelling

10:00 | Museum Veere

De tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet (1922-2021), fabuleus aquarelliste is te zien t/m 21 mei 2023 in Museum Veere.

 

Donderdag 12 januari

Workshop: iPhone/iPad

10:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Met je iPhone of iPad kun je ook e-mails lezen en versturen. In deze gratis workshop leer je hoe je e-mail instelt op je iPhone of iPad, hoe je berichten verstuurt, ontvangt en verwijdert. Deze workshop vindt plaats in de ZB, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg. Je kunt je voor deze workshop aanmelden in de ZB of online op de site van de ZB.

 

Repair Café Westkapelle

13:00 | Polderhuis

Er is weer een Repair Café in het Polderhuis. Verschillende vrijwilligers zitten klaar om kapotte apparaten te repareren. Als je het apparaat naar binnen kunt dragen in je armen mag je het ter reparatie aanbieden aan onze vrijwilligers. De reparatie is gratis al wordt een vrijwillige bijdrage wel op prijs gesteld.

 

Vrijdag 13 januari

Open repetitie

19:30 | Molen de Hoop

Na de kerstvakantie gaat Juliana Orchestra op vrijdagavond 13 januari weer van start. Dit is ook gelijk de eerste open repetitie. Heb je interesse om een keer te komen kijken? Kom dan op vrijdagavond 13 januari langs in ons clubgebouw molen de Hoop aan het Vlissingsbolwerk 2. De deuren zijn vanaf 19:30 open! Wil jij een keer een avond meedoen? Stuur dan een mail naar Harrold de Raad via harrold@juliana.org zodat we er voor kunnen zorgen dat de muziek en er eventueel een instrument voor jou klaar ligt!

 

Nieuwjaarsconcert

19:00 | Muziekvereniging EMM

Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht opent het nieuwe jaar met een Nieuwjaarconcert. Op vrijdag 13 januari 2023 zal het fanfareorkest onder leiding van dirigent Lucas van Waeyenberge een mooi muzikaal programma ten gehore brengen. Het concert wordt gehouden in Verenigingsgebouw 't Westeinde aan de Oostkapelseweg 11 te Serooskerke. De zaal is geopend vanaf 19:00 uur. Het concert begint om 19:30 uur. Rond 20.30 uur is iedereen uitgenodigd om met ons op het nieuwe jaar te proosten met een hapje en een drankje. De toegang tot het concert is gratis.


 

Zaterdag 14 januari

Inzameling voor voedselbank

10:00 | Protestantse kerk

De ZWO werkgroep van Domburg en Aagtekerke komt weer in actie, helpt u de klanten van de Voedselbank Walcheren aan iets extra's? Liefst lang houdbare spullen. Wist u dat DE punten ook welkom zijn? Daar krijgt de voedselbank koffie voor terug. 14 januari van 10.00 tot 11.30 uur bij de Protestantse Kerk: Aagtekerke ('t Voorlokaal) en Domburg (De Poort)

 

Zondag 15 januari

Etty Hillesem Geboortedaglezing

15:30 | Koorkerk

Op de geboortedag van Etty Hillesum, 15 januari, vindt de Etty Hillesum Geboortedaglezing plaats in de Koorkerk in Middelburg (Onder de Toren 5, 4331 BD Middelburg) van 15.30-17.00 uur (inloop vanaf 15.15 uur). Toegang is vrij, met een vrijwillige bijdrage via een collecte achteraf. Op 15 januari 1914 werd Etty Hillesum in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg geboren. Om haar geboortedag te vieren organiseren Stichting het Etty Hillesum Huis, Het Etty Hillesum Onderzoekscentrum en Stichting Synagoge Middelburg in de prachtige Koorkerk een bijzondere bijeenkomst met een lezing door Prof. dr. Klaas Smelik en een muzikaal optreden en animatie over Rosa Spier door harpiste Dorine van Dijk en Elise Luscombe. 


Salonconcert

11:00 | Zeeuwse concertzaal

Salonconcert over liefde en dood, door het gerenommeerde Trio Lumaka (fluit, altviool, harp) i.s.m. Stichting Kamermuziek Zeeland. Zondag 15 januari 11.00 uur. 


Romantisch nieuwjaarsconcert

15:00 | Doopsgezinde kerk

Zondagmiddag 15 januari om 15.00 uur organiseert Stichting Kerk biedt Podium het nieuwjaarsconcert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Op het podium staat dan Duo Piacere, bestaande uit Nathalie de Bree, klarinet en Michiel Kwekkeboom, piano. Het duo brengt een programma vol romantiek. De toegang is vrij. Bezoekers kunnen een gift doen bij de uitgang of via de QR code op het programmablad. Het programma van dit concert is in te zien via www.kerkbiedtpodium.nl.


 

Maandag 16 januari

Informatiebijeenkomst Digitale nazorg

14:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

We zijn zelf vaak al online actief. Instanties en overheden regelen hun zaken steeds vaker digitaal. Maar wat als je komt te overlijden? Dan kan niemand bij jouw gegevens. In deze gratis informatiebijeenkomst Digitale Nazorg kom je te weten waar je zelf op moet letten en wat je kunt regelen voor jouw nabestaanden. Ook biedt deze bijeenkomst houvast voor nabestaanden die te maken krijgen met een digitale nalatenschap. Deze bijeenkomst vindt plaats in de ZB, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg. Je kunt je voor deze bijeenkomst aanmelden in de ZB of online op de site van de ZB.

 

Dinsdag 17 januari

Bridge basiscursus deel II

13:30 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Heeft u eerder gebridged maar is de kennis een beetje weggezakt? Of heeft u al een basiscursus Bridge deel I gevolgd? Dan kunt u nu de Bridge basiscursus deel II volgen waarin de basistheorie wordt uitgediept. Tevens wordt aandacht besteed aan preëmptief en slem bieden, signaleren en af- en tegenspel. De cursus bestaat uit 12 lessen en start op dinsdagmiddag 17 januari om 13.30 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via www.volksuniversiteitzeeland.nl of door te bellen naar tel. 0118-634800.

 

Groei en Bloei lezing

14:00 | De Zandput

Lezing op dinsdagmiddag 17 januari 2023 van 14.00-16.00 uur over 'Bijzondere planten door het jaar heen' door de heer Gerrie Veenstra www.debotterhutte.nl van 14.00-16.00 uur, er is een gratis verloting en er zijn planten te koop. Zoals gewoonlijk in De Zandput in Serooskerke, Zandput 5. Gratis voor leden. Aan de hand van een power-pointpresentatie vertelt Gerrie Veenstra over bijzondere planten. De eigenaar van kwekerij & sfeertuin De Botterhutte deelt kennis uit zijn jarenlange eigen ervaring.

 

Woensdag 18 januari

Stof en zijde beschilderen

13:00 | Polderhuis

Op woensdag 18 januari 2023 is er van 13:00 tot 16:00 uur een beginners workshop stof en zijde beschilderen in het Polderhuis te Westkapelle. Een creatieve bezigheid voor personen van 8 tot 88 jaar. Amely en Coby laten de deelnemers kennis maken met uiteenlopende en toch eenvoudige technieken om stof of zijde te beschilderen.Heb je zelf een puntige penseel en doek van dunne stof? Graag meebrengen maar het is niet noodzakelijk. Aanmelden verplicht via amelyw@zeelandnet.nl . Per uur kunnen er 4 tot 6 personen deelnemen.

 

Expositie 'Kopstukken'

9:00 | Atelier Hoed Gezien

De 'Kopstukken'van Bartha Breman zijn van 15 januari t/m 4 maart van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Tijdens de Kunst- en Cultuurroute op 5 en 6 februari is Bartha tussen 11.00 en 17.00u aanwezig als Zeeuwse Gast bij atelier Hoed Gezien. www.barthabreman.exto.nl