De Halve Maan in Oostkapelle
De Halve Maan in Oostkapelle Foto: Gemeente Veere

Gerenoveerde Halve Maan Oostkapelle weer klaar voor gebruik

Door: Redactie Algemeen

OOSTKAPELLE - Wethouder Bert Tuk opende woensdag 11 januari 2023 de Halve Maan in Oostkapelle. De sporthal en het dorpshuis zijn het afgelopen jaar volledig gerenoveerd. De verbouwingswerkzaamheden zijn afgerond en de Halve Maan is weer klaar voor gebruik.

Tijdens de feestelijke opening vierden de gemeente, bouwpartners, gebruikers, omwonenden en inwoners van Oostkapelle de prachtige metamorfose. Wethouder Tuk vertelt: “Ik ben ontzettend trots op de samenwerking met alle gebruikers en bouwpartners én op het indrukwekkende resultaat. De inwoners van Oostkapelle kunnen weer lange tijd genieten van deze veelzijdige ontmoetingsplek.”

Gasloos en eigentijdse uitstraling
De gebruikers van de Halve Maan waren nauw betrokken bij het totstandkomen van het nieuwe ontwerp. Het gebouw is nu gasloos en bijna energieneutraal. Er liggen 200 zonnepanelen op het dak en de gevels, daken en vloeren zijn extra geïsoleerd. Ook is alle verlichting vervangen door ledverlichting. In de sporthal zijn de toestellen vervangen en is de vloer vernieuwd. De kleedkamers, kantine en zalen zijn ook flink opgeknapt. Als kers op de taart is de oude CV-ruimte vervangen door een nieuwe vergaderzaal. Zowel de binnen- als buitenkant van de Halve Maan hebben een verbeterde, eigentijdse uitstraling gekregen.

Open huis
Brassband Crescendo zorgde voor een muzikale start van de opening. Na het welkomstwoord van wethouder Tuk was het tijd voor een drankje en een hapje. Tijdens het ‘open huis’ konden alle geïnteresseerden een kijkje nemen in het vernieuwde gebouw.