Het monument voor Tim van der Steen bij de Overloper in Middelburg
Het monument voor Tim van der Steen bij de Overloper in Middelburg Foto: RK Fotografie

Monument onthuld in Dauwendaele voor doodgestoken Tim

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Gisteren is in Middelburg, op de hoek van de Meanderlaan en de Overloper in Dauwendaele, een monument onthuld voor Tim van der Steen. Het was gisteren precies een jaar geleden dat de 15 jaar oude Tim overleed aan de gevolgen van een steekpartij op die plek.

Het monument, een stenen voetbal met daarop de beeltenis van Tim, werd gisteren door de familie onthuld om 14.21 uur, het tijdstip waarop Tim in januari 2022 overleed. Onder de aanwezigen was ook loco-burgemeester Jeroen Louws, die net als moeder Ysanne Bennebroek een korte toespraak hield. Hij wees onder meer op het belang van aandacht voor zinloos geweld onder jongeren, en op de noodzaak van het aanpakken van wapenbezit onder jeugdigen. Na de toespraken en een minuut stilte klonk er muziek van Kensington bij het monument.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeelde de daders, twee broers, in november 2022 voor het medeplegen van de moord op de 15-jarige Tim. De verdachten waren destijds 15 en 16 jaar. De jongste verdachte kreeg de maximale jeugddetentie van 1 jaar en een PIJ-maatregel opgelegd. De oudste verdachte werd volgens het volwassenenstrafrecht berecht, omdat de rechtbank een tbs-maatregel nodig vond. Hij kreeg een gevangenisstraf van 2 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd.

Zie ook:

- Een lichtpuntje na de dood van Tim
- Honderden mensen op de been voor stille tocht Tim
- Broers veroordeeld voor moord op 15-jarige Tim van der Steen