Woensdag 18 januari

Workshop stof en zijde beschilderen

13:00 | Polderhuis

Woensdag 18 januari  is er van 13:00 tot 16:00 uur een beginners workshop stof en zijde beschilderen in het Polderhuis te Westkapelle. Een creatieve bezigheid voor personen van 8 tot 88 jaar. Amely en Coby laten de deelnemers kennis maken met uiteenlopende en toch eenvoudige technieken om stof of zijde te beschilderen. Heb je zelf een puntige penseel en doek van dunne stof? Graag meebrengen maar het is niet noodzakelijk. Aanmelden verplicht via amelyw@zeelandnet.nl . Per uur kunnen er 4 tot 6 personen deelnemen.

 

Expositie 'Kopstukken'

9:00 | Atelier Hoed Gezien

De 'Kopstukken' van Bartha Breman zijn van 15 januari t/m 4 maart van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Tijdens de Kunst- en Cultuurroute op 5 en 6 februari is Bartha tussen 11.00 en 17.00u aanwezig als Zeeuwse Gast bij atelier Hoed Gezien. www.barthabreman.exto.nl

 

Stadstekenaars Middelburg

9:30 | De Drvkkery

Boris Peeters en Christien van Driel, Stadstekenaars 2022, presenteren tot 20 februari hun werk in de Drvkkery, Markt 51 Middelburg.

 

Tentoonstelling

10:00 | Museum Veere

De tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet (1922-2021), fabuleus aquarelliste is te zien t/m 21 mei 2023 in Museum Veere.

 

Donderdag 19 januari

Handwerkcafé Westkapelle

13:30 | Polderhuis

Er is weer een handwerkcafé in het Polderhuis. De dames nemen hun handwerkje naar het Polderhuis om er daar verder aan te werken. Halverwege komt de bediening nog met een kopje thee of koffie en om 16:00 uur rollen ze de bollen wol weer op en steken ze de naalden in het speldenkussen om weer naar huis te gaan. Ook zin om een keer aan te schuiven, iedereen is welkom!

 

Michelangelo en zijn werken

19:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Op donderdag 19 januari geeft kunsthistoricus Gees-Ineke Smit een lezing over Michelangelo en zijn werken in de Sixtijnse kapel. De lezing is van 19.00 - 21.00 uur en wordt gehouden in de ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg. Inschrijven kan via www.volksuniversiteitzeeland.nl of door te bellen naar tel. 0118 – 634800.

 

Presentatie

20:00 | Museum Veere

Joost van Uffelen geeft op donderdag 19 januari in Museum Veere een presentatie over de veranderde relatie tussen mens en walvis in zowel de Noordzee als in het buitenland. In het museum is een tentoonstelling te zien over de walvisvaart vanaf de 16e eeuw: https://museumveere.nl/exposities/walviskaak-aan-de-muur/ Aanvang presentatie 20.00u. Opgeven bij Harry Buiter: hbuiter@zeelandnet.nl of tel. 0118-506025.

 

Vrijdag 20 januari

Muziekavond

19:30 | 

Vrijdagavond 20 januari is er weer een openbare repetitieavond van Juliana Show Orchestra in clubgebouw molen de Hoop, Show Orchestra is een onderdeel van de Juliana Korpsen Middelburg. Heb je interesse om te komen kijken of wil je een keer meedoen? Stuur dan een mail naar harrold@juliana.org, dan zorgen wij dat er muziek en eventueel een instrument klaar ligt. De koffie staat klaar vanaf 19:30 uur in het clubgebouw aan het Vlissingsbolwerk 2. Graag tot dan. Of kijk op www.juliana.org

 

Lezing corrosie bestrijding

19:30 | ZB Bibliotheek van Zeeland

De impact van roest (corrosie) is enorm. Prof. dr. ir. J.M.C. Mol (TU Delft) zal hierover een lezing houden op vrijdag 20 januari in de ZB Bibliotheek (Middelburg); aanvang om 19:30 uur. De lezing wordt georganiseerd door het Natuurkundig Gezelschap Middelburg.

 

'Zoldergeheimen'

14:00 | Terra Maris

Vrijdag 20 januari kunnen bezoekers de verborgen schatten van Terra Maris in Oostkapelle bewonderen. De rondleidingen starten om 14.00 en 15.00 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Deelnemers kunnen zich op de dag zelf bij de balie melden voor deelname. Deelname: entreeprijs museum.

 

Zaterdag 21 januari

Repair Cafe Middelburg

10:00 | 

Zaterdag 21 januari houdt Stichting Repair Café Middelburg zijn bijeenkomst, nu in het teken van stofzuigers. Van 10:00 tot 12:15 uur bij Bowling en Partycentrum De Kruitmolen aan de Kruitmolenlaan 129. Wij zitten ook klaar om uw koffiemachine, laptop, fiets, kleding of alles wat u kunt dragen, behalve witgoed te repareren. Er worden alleen materiaalkosten in rekening gebracht, maar een donatie is altijd welkom! Meer informatie op www.repaircafemiddelburg.nl waar u ook kunt aanmelden via ons formulier. Dit kan ook via mail info@repaircafemiddelburg.nl. Bent u handig met repareren of naald en draad en wilt u deze kennis met ons delen? Meld u dan aan als vrijwilliger van Stichting Repair Café Middelburg via info@repaircafemiddelburg.nl t.a.v. Bert Huige.

 

Concert Xstream en Saint Germain

20:00 | Dorpskerk

Open Huis presenteert Popkoor Xstream en saxofoon ensemble Saint Germain beiden o.l.v. Flavio Pavone.Xstream. Op zaterdag 21 januari bent u van harte welkom in de Dorpskerk, van Cittersstraat 69 in Sint Laurens. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Entree is inclusief thee of koffie), pinnen is niet mogelijk. Info: Carla Schroot 0118 614827, Dave Louws 0118 636272, Joop Hanse 06 52245555 Reserveren (aanbevolen) djlouws@zeelandnet.nl

 

Zondag 22 januari

Circle of Song

10:00 | Mozaïkkerk

Een heerlijke dag, gevuld met ontspanning, helende muziek, samenzang, meditatie en reflectie, om even helemaal tot jezelf te komen op zondag 22 januari in het sfeervolle mozaïekkerkje te Gapinge. De dagretreat wordt georganiseerd door Mariam: Eva-Mariam van Nieuwburg (gitaar en vocal) en Frans de Visser (harmonium, piano, cajon en backing vocal). Tijdstip: 10.00-16.30 uur. Meer info: mariamagency.com

 

Nieuw muziekduo

16:00 | Koorkerk

Op zondag 22 januari geven altvioliste Michelle Pritchard en pianist Rien Balkenende om 16.00 uur een concert in de Koorkerk in Middelburg. Dit is het eerste concert dat zij als gezamenlijk duo geven. 

 

Maandag 23 januari

Workshop DigiD

14:00 | 

Veel organisaties hebben een mijn-omgeving op hun website. In deze gratis workshop leer je hoe je zo’n mijn-omgeving gebruikt en hoe je veranderingen zoals bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer of een nieuw e-mailadres kunt doorgeven. Deze gratis workshop is iets voor jou als je al wel een beetje met internet kunt omgaan, een e-mailadres én DigiD hebt. De workshop vindt plaats in de ZB Middelburg, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg. Je kunt je voor deze bijeenkomst aanmelden in de ZB of online op de site van de ZB.

 

Dinsdag 24 januari

Politiek café

19:30 | café de Penseur

Ben je geïnteresseerd in politiek en wil je graag meepraten over belangrijke onderwerpen in jouw gemeente? Kom dan naar het politieke café op 24 januari om 19.30 uur in café de Penseur. Leden van de gemeenteraad van GroenLinks en PvdA organiseren dit evenement om in contact te blijven met alle inwoners van Middelburg, niet alleen tijdens verkiezingen. Tijdens de avond zullen we stellingen bespreken over veiligheid en toegankelijkheid, met gasten zoals een politieagent en de Fietsersbond. Wees welkom op 24 januari om 19.30 uur in café de Penseur, voor een interessante en prikkelende avond vol politieke discussie.

 

Woensdag 25 januari

Lotgenoten contact AIC Middelburg

19:41 | Dorpshuis Cittershof

Op 25 januari van 19:30 uur tot 21:30 uur is er een lotgenoten bijeenkomst voor iedereen die zelfkenmerken van autisme heeft. Doordat we graag iedereen aan het woord willen laten, is er plaats voor 10 personen. Wanneer het vol is word je op een reservelijst geplaatst. Mocht er iemand zich afmelden, dan nemen wij contact met je op om te vragen of je nog interesse hebt. Als er meerdere mensen op de reservelijst staan, dan zullen wij bekijken of het mogelijk is om een extrabijeenkomst te organiseren. Het is altijd mogelijk om uw vragen via e-mail te stellen. U krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord. Info over lotgenoten lotgenotenmiddelburg@nva-zeeland.nl. Ons adres is: Dorpshuis St Laurens van Cittersstraat 644333 KZ Middelburg Deuren open om: 19:15 uur Aanvang: 19:30 uur Eindtijd: 21:30 uurUiterste inschrijfdatum: 24 januari 2022 16:00 uurAanmelden alleen mogelijk via de website www.nva-nb.nl Dit vanwege de juiste registratie van de deelnemers.Meer informatie over de NVA regio Noord-Brabant/Zeeland, kijk dan op onze website www.nva-nb.nl, of volg ons op de diverse social media zoals Facebook, Instagram en Linkedinn