Toneelvereniging Veere
Toneelvereniging Veere Foto: Toneelvereniging Veere

Voorstelling: Zeeuwse babbelaars en de vierdaagse

Door: Redactie Algemeen

VROUWENPOLDER - Ook dit jaar zal toneelvereniging Veere weer een toneelstuk opvoeren. Ze hebben er een heel jaar hard aan gewerkt en zullen met trots het stuk ‘Zeeuwse babbelaars en de vierdaagse’ aan iedereen willen tonen. Het stuk is geschreven door Peter Adriaanse. De première is opzaterdag 11 februari om 19.45u in `het Dorpshuis` te Vrouwenpolder.

Het zijn weer roerige tijden voor de bewoners van ’t Munnikenhof in Grijpskerke. De bewoners van dit bijzondere rusthuis hebben als jaarlijkse uitje gekozen voor de Vierdaagse in Nijmegen. Of deze ongetrainde bewoners werkelijk weten waar ze aan beginnen valt te bezien. Saar en Sien hebben de organisatie op zich genomen om een geweldige Voet-vierdaagse te gaan lopen.Niet alle bewoners gaan mee, Alexander en Dirk blijven thuis en Marie Claire en Valentijn zijn op wereldreis. Dit tot groot ongenoegen van Saar die haar broer slecht kan missen.

Zeer de vraag
In het begin gaat het al mis. Ze komen met zijn allen op een zolderkamer acht hoog, zonder lift in een jongeren hostel met stapelbedden. Stappel, nog steeds de directrice van ons huis, en Jacques hebben een groot geheim. Tot overmaat van ramp komt de autoritaire moeder van Stappel orde op zaken stellen omdat ze het niet met de werkwijze van haar dochter eens is. Ze komt haar redden van een Burn-out. Of haar dochter daarop zit te wachten is zeer de vraag. Akela belt ook regelmatig met Alexander die vanuit ‘t Munnickenhof de regie in handen probeert te houden, zo is hij er toch een beetje bij Ceciel probeert tijdens de voettocht haar zangcarrière een nieuwe opleving te geven door mee te doen met het programma ‘Tussen modder en Sterren’ van de Tros. Of Benedikte, de presentatrice van het programma hetzelfde voor ogen heeft laat ons raden. Just, de tuinman, loopt steevast in zijn militaire kloffie met bepakking de tocht uit. Hem krijgen ze niet gek. Zijn benen willen wel maar of hij zijn hart in bedwang kan houden? Al met al gaat het een gezellig avondje lachen worden met de bewoners van ’t Munnickenhof, maar gaan zij de Via Gladiola halen of wordt het toch de Blariola? U gaat het zien in dit tweede deel van onze Zeeuwse babbelaars.

Kosten voor een kaartje €10,- inclusief pauzedrankje. Via de Facebookpagina van Toneelvereniging Veere kunnen er kaartjes gereserveerd worden.