Afbeelding
Foto: Joan Krüse

Meer dan 500 kleuters bij voorleesontbijt in CCXL

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

VLISSINGEN - Op woensdag 25 januari was de aftrap van de Nationale Voorleesdagen met een voorleesontbijt in het CCXL Theater in Vlissingen. Maar liefst 23 groepen van verschillende basisscholen uit Vlissingen en Middelburg kwamen luisteren naar de verhalen van Egel & Mol, kijken naar de illustraties van Lucy de Graaf en meezingen en dansen met Sjef Hermans. De Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar opende het voorleesontbijt.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun sociale vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt hen veel (voor)leesplezier!

Maximiliaan Modderman
De ZB doet mee aan de Voorleesdagen, in zowel Vlissingen als Middelburg. Van 25 januari t/m 4 februari 2023 schenkt de bibliotheek door middel van activiteiten nóg meer aandacht aan voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. ‘Maximiliaan Modderman’ van Jan Jutte, het Prentenboek van het Jaar, is dit jaar het beeld van de landelijke voorleescampagne. Dit jaar zet de ZB het nieuwe duo Egel en Mol, bedacht door Schrijfster Anneke Wiltink en illustratrice Lucy de Graaf, in de schijnwerpers. Wekelijks publiceren zij een voorleesverhaal over Egel en Mol op sociale media (facebook en Instagram). Ouders/verzorgers, leerkrachten en opa’s en oma’s kunnen deze verhalen voorlezen aan hun kinderen, leerlingen en kleinkinderen en wekelijks genieten van hun avonturen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding