De evenementenadviesraad van de VOM in Middelburg
De evenementenadviesraad van de VOM in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

Evenementenadviesraad Middelburg ook in 2023 weer aan de slag

Algemeen

MIDDELBURG - In 2023 gaat de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) wederom werken met een Evenementenadviesraad. Zij beoordelen alle verzoeken die bij de VOM binnenkomen om een financiële bijdragen voor evenementen in Middelburg. 

Dat doet de Evenementenadviesraad aan de hand van een aantal heldere criteria. Zo worden de beschikbare gelden vanuit de VOM eerlijk en transparant over de verschillende initiatieven verdeeld. In de Evenementenadviesraad zitten Jacqueline Romijn, Helen Bihizenou, Huib Labeur, Marjolijn van Leeuwen en Michel van de Linde. Aandachtspunten in 2023 zijn: spreiding door het jaar heen, of het om nieuwe of bestaande evenementen gaat en of er al dan niet entreegeld wordt gevraagd. In ieder geval moet het evenement binnen de Veste worden georganiseerd en bijdragen aan een bruisende binnenstad. Om zoveel mogelijk aanvragen vanuit de VOM een bijdrage kunnen toekennen, geldt in principe een maximaal bedrag van € 2.500 per evenement.

Indienen aanvragen
De aanvragen voor financiële ondersteuning vanuit de VOM kunnen voor 1 maart en 1 november 2023 worden ingediend. Binnen een maand na deze data horen de aanvragers welk bedrag de VOM toekent. Het aanvraagformulier is te downloaden via ondernemersmiddelburg.nl/evenementenadviesraad en kan worden gemaild naar evenementen@vom.nl. Het toevoegen van een begroting met een specificatie van kosten en opbrengsten is verplicht. Tot slot nog een tip: is er een vergunning nodig, vraag die dan tijdig aan bij de gemeente!