Soren de Witte serveert in zijn wedstrijd tegen Pieter Rijnders.
Soren de Witte serveert in zijn wedstrijd tegen Pieter Rijnders. Foto: Jeroen de Heide

Tafeltennissers Arnemuiden winnen 7-3 van HTTV-070

ARNEMUIDEN - De tafeltennissers van Arnemuiden hebben in de openingswedstrijd van de landelijke 2e divisie een mooie zege geboekt.


In de thuiswedstrijd tegen HTTV-070 uit Den Haag werd het 7-3. Jeroen de Heide en Soren de Witte zorgden voor de punten. Marc Hackenberg kwam niet tot scoren.


Voor Soren de Witte was het zijn eerste competitiewedstrijd in het Arnemuiden-shirt. Van aanpassingsproblemen had de Middelburger echter geen last. Tegen de Hagenaars verloor hij in het enkelspel zelfs geen enkele game. 


Jeroen de Heide moest tegen HTTV-kopman Sjoerd Vaders nog wel aan de bak. Na een 2-0 voorsprong in games, moest er toch een vijfde game aan te pas komen om de overwinning binnen te slepen. Tegen Pepijn van der Hoeven en Pieter Rijnders won de lange Arnemuidenaar in drie games.


Ook in het dubbelspel trokken De Witte en De Heide aan het langste eind. Na een 2-1 achterstand in games moest het duo nog even vol aan de bak, maar sleepte het met 11-9 in de vijfde game de zege uit het vuur.


Marc Hackenberg kon niet delen in de euforie van zijn teamgenoten. In al zijn wedstrijden won hij wel een game, maar het was niet voldoende om tot winst te komen. 


Het tweede team van Arnemuiden speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Hotak, maar kwam met slechts vier punten terug uit Hoogerheide. De Zeeuwse tafeltennissers hadden kansen op meer. In de eerste wedstrijd verloor Erik Schuurman in de vijfde game van Dennis Overbeeke en kwam Wilfred Joossens net in vijven tekort tegen Peter van Oevelen.  In de dubbelwedstrijd waren de Arnemuidenaren met een 2-0 voorsprong in games helemaal dichtbij de zege, maar moesten ze de winst toch met 14-12 in de vijfde game aan Hotak laten. Alle drie de Arnemuiden-spelers wonnen vrij eenvoudig van Patrick van Loon. Arnold de Gier voegde daar een overwinning op Dennis Overbeeke aan toe. Peter van Oevelen was te sterk voor de Arnemuidenaren.


Arnemuiden 3 moest het in haar eerste wedstrijd opnemen tegen Hita uit Hilvarenbeek. Izak Heijboer verloor de eerste game nipt van Ronald van Beurden, maar trok de overige games – waarvan de laatste met 14-12 in de vierde game -  naar zich toe. Lajos Cselik speelde de spannendste wedstrijd van de dag tegen Hita-kopman Dirk Kaal. 


In de beslissende vijfde game kreeg de Arnemuiden-speler zelfs twee matchpoints, maar die wist hij niet te verzilveren, waardoor een stunt uitbleef en Dirk met 13-11 de winst pakte. Lajos en Jan wisten ook van Van Beurden te winnen, Izak voegde daar nog een overwinning op Tim Verheggen aan toe. Met 4 punten kon het team in deze opstelling tegen het doorgewinterde 2e klasse team van Hita zeker tevreden zijn.


Arnemuiden 4 toog vrijdagavond naar Kerkwerve. Het vierde speelde met Bas Steijn, Rinco de Gier en Rob Brant en leverde een dijk van een wedstrijd af. Tegen Kees van den Hoek, Bart en Jan-Jaap de Bruijne bleven Rinco en Bas zelfs ongeslagen. Rob zorgde met een 3-1 overwinning op Kees voor het zevende punt, de dubbel ging met 14-12 in de vierde game naar Kerkwerve.[n]