Woensdag 1 februari

Lezing over Zeeuwse streekdrachten en mode

14:00 | Bibliotheek van Zeeland

Karina Leijnse, curator en collectiebeheerder van het Zeeuws Museum vertelt tijdens haar lezing over hergebruik van kleding, silhouetten en textiel. De lezing vindt plaats op woensdag 1 februari van 14:00 tot 16:00 uur in het Betje Wolff auditorium van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.

 

Expositie 'Kopstukken'

9:00 | Atelier Hoed Gezien

Een groep “koppen” gemaakt van keramiek door Bartha Breman uit Dishoek. Ze zijn verschillend, zoals wij mensen allemaal verschillend zijn. De “Kopstukken” van Bartha Breman zijn van 15 januari t/m 4 maart van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Tijdens de Kunst- en Cultuurroute op 5 en 6 februari is Bartha tussen 11.00 en 17.00u aanwezig als Zeeuwse Gast bij atelier Hoed Gezien. www.barthabreman.exto.nl


Tentoonstelling Francoise van Lynden-Banzet

10:00 | Museum Veere

Een kleine expositie is een postume hommage aan deze kunstenares, die meer dan dertig jaar in Veere heeft gewoond en gewerkt. De tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet (1922-2021), fabuleus aquarelliste is te zien t/m 21 mei in Museum Veere.

 

Vincent van Gogh by William Verstreaten

10:00 | ruimteCAESUUR

28 januari - 19 maart 2023. William Verstraeten presenteert het schilderij ‘Landschap met paarden’, Drenthe 1883, van Vincent van Gogh waarnaar hij uitgebreid onderzoek heeft gedaan. Een klein deel van dat onderzoek wordt samen met het schilderij tentoongesteld. www.caesuur.nu - www.williamverstraeten.nl

 

Donderdag 2 februari

Digicafé Grijpskerke

11:00 | Dorpshuis Nimmerdor

Tijdens het Digicafé kun je op een informele manier terecht met al je vragen over tablets, laptops, e-readers en smartphones. Bij deze Digi-inloop in Dorpshuis Nimmerdor in Grijpskerke krijg je leuke en handige tips om alles uit je apparaat te halen. Vergeet vooral niet je apparaat mee te nemen! Deelname is gratis.


Vrijdag 3 februari

'Potpourri' Toneelvereniging Pauze

20:00 | Minitheater

Vrijdag 3 februari om 20.00 uur is de première van de nieuwe voorstelling 'Potpourri' van Toneelvereniging Pauze. Verder ook nog op zaterdag 4 februari om 20.00 en zondag 5 februari om 14.30 uur. Kaarten via toneelverenigingpauze.stager.nl/web/tickets, info@toneelverenigingpauze.nl of tel. 06-23996340 of een uur voor aanvang aan de kassa.

 

Zaterdag 4 februari

Michiel Paalvast en Gasten in het Cultuurhuis

13:00 | Cultuurhuis Kuiperspoort

Op de eerste verdieping van het Cultuurhuis Kuiperspoort vind je het schilders atelier. Normaal komt Michiel Paalvast hier elke week samen met zijn cursisten om te schilderen, maar voor deze keer is het atelier ingericht als expositie ruimte. De resultaten van lessen met thema’s als ‘Excentrieke vrouwen’ en ‘Weerspiegeling in water’ zullen op de schildersezels te bewonderen zijn. Zaterdag 4 februari èn zondag 5 februari van 13.00 tot 17.00 uur, Cultuurhuis, Kuiperspoort 18, Middelburg.


Bingo in het Bastion

14:30 | Het Bastion

Ook deze 1ste zaterdag weer een gezellige bingo bij het Bastion.

 

Repair Café Middelburg

10:00 | De Kruitmolen

De coupeuses bij Repair Café Middelburg zijn handig met naald en draad, maar kunnen ook helpen om uw naaimachine weer op gang te helpen. Repair Café Middelburg heeft vakkundige reparatie vrijwilligers die uw machine weer aan de gang kunnen krijgen en tegelijk nakijken. Wij repareren natuurlijk ook uw andere spullen. Wij repareren geen witgoed. Onze bijeenkomst is op zaterdag 4 februari van 10:00 tot 12:15 uur bij Bowling en Partycentrum de Kruitmolen, Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Aanmelden kan via www.repaircafemiddelburg.nl of mail: info@repaircafemiddelburg.nl.

 

Zondag 5 februari

TOP2000 dienst in de Catharinakerk

15:00 | Catharinakerk

Op 5 februari gaat het gebeuren... de eerste TOP 2000 dienst in Zoutelande. Tijdens deze dienst staat popmuziek centraal, waarbij er een relatie wordt gelegd met het christelijk geloof. Aanvang 15.00 uur in de Catharinakerk, Willibrordusplein te Zoutelande.

 

Maandag 6 februari

Workshop Kleur je leven in balans

19:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Op maandag 6 februari wordt van 19.00 tot 21.00 uur de workshop 'Kleur je leven in balans' gegeven in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Marga Gieles neemt de cursisten in deze workshop mee op een ware speurtocht naar het vinden van een emotionele en fysieke balans. Aanmelden is verplicht via www.volksuniversiteitzeeland.nl

 

Driekoningen concert met Bachs Orgelbüchlein

20:00 | Oostkerk

Driekoningen concert in De Oostkerk op vrijdag 6 januari 20.00 uur: Bachs Orgelbüchlein door André Poortvliet (orgel) & dubbelkwartet o.l.v. Aleida Post. Tijdens dit concert hoort u de koralen voor de Advent- en Kerstperiode. Na de orgelbewerking wordt het koraal gezongen door een dubbelkwartet onder leiding van Aleida Post.

 

Dinsdag 7 februari

Luistercollege

19:30 | Zeeuwse concertzaal

Als prelude op het recital van Nino Gvetadze op 12 februari, duiken we op dinsdagavond 7 februari in de wereld van de beeldende pianomuziek. Ab Nieuwdorp, presentator van Radio 4, neemt ons via luistervoorbeelden mee naar de fascinerende klankwerelden van Beethoven, Grieg, Ravel en Liszt, gaat in op de term 'programmamuziek' en zal verschillende luister-experimenten doen. 7 februari Zeeuwse Concertzaal 19.30 uur.

 

De taal van je dromen

19:30 | Stadsklooster Simpelhuys

Iedereen droomt elke nacht. Je dromen zijn boodschappen van je ziel. Alleen zijn ze meestal niet eenvoudig te begrijpen; je ziel spreekt in beeldtaal. Ondersteund door een klein beetje theorie, doen we vooral oefeningen en kijken uiteraard naar onze eigen dromen. We werken in een groep van maximaal 8 personen. De begeleiding is in handen van Marga Haas, zie www.margahaas.nl. Vijf dinsdagen vanaf 7 februari, vanaf 19.30 uur in het Stadsklooster Simpelhuys, Simpelhuisstraat 12, Middelburg. Opgeven via info@margahaas.nl.

 

Woensdag 8 februari

High-Tea middag

14:30 | Huys ter Schelde

De Zonnebloem afd. Vlissingen organiseert op woensdag 8 februari een gezellige middag met een high-tea in partyrestaurant hotel "Huys ter Schelde" te Koudekerke, Vlissingsestraat 38/40 (naast Intratuin). Aanmelden kan telefonisch naar 06-15171079 of via wboeren@yahoo.co.nz. Aanvang 14.30 uur.

 

Zeevonken in het teken van het water

19:30 | Oostkerk

"Het water stijgt" is het thema van Zeevonken op woensdag 8 februari in De Oostkerk. Aan deze avond wordt meegewerkt door troubadour Broeder Dieleman, de schrijfster Corine Nijenhuis en Lotte Jensen en studenten en docenten van de HZ University of Applied Sciences. De presentatie is in handen van journalist Jan van Damme. "Een nieuw tijd" is de titel van het recente boek van Corine Nijenhuis en "Wij en Water" is de titel van het recente boek van Lotte Jensen. Aanvang 19.30-22.00 uur. Kaarten via de Drukkerij of aan de zaal vanaf 19.00 uur.