Erik Schuurman bleef ongeslagen
Erik Schuurman bleef ongeslagen Foto: Janus Zwemer

Goede competitieronde tafeltennissers Arnemuiden

ARNEMUIDEN - De tafeltennissers van Arnemuiden 1 hebben in de landelijke 2e divisie een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Taverbo.


Het gelijkspel was zwaarbevochten. Drie overwinningen werden in vijf games beslecht. Sören de Witte bleef ongeslagen, Jeroen de Heide won een wedstrijd en samen wonnen ze de dubbel. Marc Hackenberg bleef zonder punten.


Op papier was de Duitser Nicolas Daub de sterkste van de spelers uit Boxtel, maar juist hij kreeg twee nederlagen om zijn oren. In de strijd tussen de kopmannen van beide teams kwam Daub met 2-1 voor tegen De Witte, maar moest hij toch de Arnemuiden-speler feliciteren. Tegen De Heide kwam de Taverbo-speler terug van een 2-1 achterstand, maar ging de laatste game toch naar de lange Arnemuiden-speler.


Daub’s teamgenoten Sjoerd Broos en Johan van den Nieuwenhuizen wonnen van Jeroen de Heide en Marc Hackenberg. Hackenberg had in zijn wedstrijd tegen Broos de meeste kansen, maar moest zich in de vijfde game gewonnen geven. De Heide verloor in vier games van beide Taverbo-spelers. Dankzij een overwinning in het dubbelspel werden er toch vijf punten bij elkaar gesprokkeld.


Team 2 had twee mindere wedstrijden achter de rug en was dus gebrand op revanche tegen Het Markiezaat 3, voorafgaand bestempeld als grootste concurrent. Het team trad aan met Wilbert Poppe Arnold de Gier en Erik Schuurman.


De start van de wedstrijd was formidabel. Poppe won in drie games van Bierman, Erik won met 3-1 van Sophie Dijkers en Akki bleef niet achter met een 3-0 winst op Pieter Baas. 


De eerste dubbelwedstrijden van Akki en Erik gingen na vele matchpoints verloren maar met mental coach Poppe op de bank werd er deze keer een 3-1 overwinning geboekt en toen Schuurman ook nog eens met 3-2 van Bierman won leek een monsteruitslag voorhanden.


Zover kwam het echter niet. Poppe verloor in vijven van Pieter Baas. De Gier bleef volledig kansloos tegen Sophie en verloor vervolgens na een 2-1 voorsprong in games met 14-12 in de vijfde game van Walter. Poppe bleef tegen Sophie bij de les en pakte zijn tweede winstpartij, maar man of the match was toch echt Erik Schuurman die met een 3-1 overwinning op Baas de hele avond ongeslagen bleef. 


Team 3 trad aan tegen koploper Belcrum met Lajos Cselik, Thijs Vleugel en Jan Zwemer. Thijs maakte een prima competitiedebuut. Tegen de ervaren Lauw Kopmels boog hij een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning. Voor Kopmels werd het een zure avond, want hij moest vervolgens geblesseerd opgeven, waardoor het Arnemuiden-team twee punten in de schoot kreeg geworpen. 


Thijs breidde het aantal punten nog uit naar vier door een eenvoudige overwinning op Davey Nuijten. Zwemer en Cselik kwamen niet tot scoren, al moest Zwemer pas in de vijfde game het onderspit delven tegen Nuijten.



Tafeltennis



Ook Arnemuiden 4 ging met Anita Kusse, Bas Steijn en Casper van Belzen goed van start, want na de eerste 9 games stond er een 3-0 voorsprong op het bord. Uiteindelijk werd het 8-2. Casper maakte zijn status van kopman waar en bleef ongeslagen.[n]