Afbeelding
Foto: Stephen Gregory

Schotse schilder schenkt kunst aan Etty Hillesum Huis

MIDDELBURG - Bij het lezen van het boek ‘An Interrupted Life’ - de Engelse uitgave van ‘Het verstoorde leven’ - was de Schotse kunstschilder Stephen Gregory gegrepen door de levensverhalen van Etty Hillesum.

Geïnspireerd door haar brief uit Westerbork van 8 juni 1943, waarin Etty Hillesum een indringend beeld schetst over de deportatie van haar lotgenoten uit kamp Westerbork, vogels in de lucht en lupinen die er vorstelijk en vredig bij staan, heeft Gregory een eigen, zeer kleurrijke en artistieke weergave in olieverf vervaardigd, ‘De Paarse Lupinen’.


Tweede kunstwerk

Dit bijzondere werk schonk Gregory in 2019 aan het Etty Hillesum Onderzoekscentrum (EHOC) in Middelburg. Het EHOC heeft inmiddels een mooi onderkomen in het Etty Hillesum Huis. Om de opening van het Etty HIllesum Huis (18 september 2022) te vieren besloot Gregory een tweede kunstwerk te schenken, ‘Constellation; artists, writers and pianist’. Een evenzo bijzonder werk als ‘De Paarse Lupinen’. Op woensdag 15 februari brengt Stephen Gregory een bezoek aan het Etty Hillesum Huis om het kunstwerk te overhandigen.


Expositie

Naast de mooie expositie die het Etty Hillesum Huis presenteert zijn de beide kunstwerken te bewonderen tijdens openingstijden van het Etty Hillesum Huis.


Meer informatie

Voor meer informatie zie:
https://ettyhillesumhuis.nl/ [n]