Spannende wedstrijd Schaakteams

OOSTKAPELLE - Deze week moest het team van Oostkapelle aantreden tegen Zierikzee B in de Zeeuwse schaakcompetitie.


Het werd een enerverende strijd, waarbij de uitslag lang onzeker bleef. Eerst wist Anton Bil de volle winst te grijpen tegen zijn tegenstander M.Vieveen na een gedegen partij met zorgvuldig eindspel. Een tegenvaller was daarna het verlies van Erik Nooteboom tegen F. Blaakman aan het vierde bord, eerst verloor hij een stuk en daarna ook de partij. Arie Monté aan het tweede bord kreeg te maken met zware druk van zijn tegenstander M. van Rooten. Hij wist ternauwernood te ontsnappen aan een scherpe aanval en kreeg daarna remise aangeboden. Bij analyse achteraf bleek dat hij op dat moment verloren stond. Een schaker moet ook wel eens geluk hebben.


Daarna ging alle aandacht naar het eerste bord waar Ronald van de Wetering het opnam tegen de jeugdkampioen van Zierikzee M. Melkert. Dit werd een heroïsch gevecht . In het eindspel ontstond een stelling van 2 paarden tegen een toren. Gezien ook de inmiddels aan de andere borden bereikte resultaten besloten beide heren tot remise, zodat de totale match ook in een gelijkspel eindigde 2 - 2. Het hangt nu af van de laatste wedstrijd die Oostkapelle begin maart tegen De Zwarte Dame uit Kruiningen moet spelen wie met de winst in de derde klasse van de Zeeuwse competitie gaat strijken.


Omdat niet alle spelers mee konden doen met de match tegen Zierikzee speelden J. Paauwe en D. de Best een partij voor de interne competitie met een snelle remise. Gerrit Christiaanse werd vrijgeloot.[n]