Kunst & Cultuurroute Middelburg
Kunst & Cultuurroute Middelburg Foto: Kunst & Cultuurroute Middelburg

Openingen bij de Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Verrassend veel nieuwe exposities worden geopend op zondag 5 maart. U kunt tussen 13.00 en 17.00 uur bij diverse deelnemers van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg de opening gewoon bijwonen. Loop gerust binnen, kijk rond en maak kennis met de makers.

Zo opent De Oostkerk met installaties van Frank van der Meijden en schilderijen van Peter Christ. Terwijl DJ Dierlijk heerlijke hitjes draait kunt u genieten van de kunst, een drankje en de architectuur. CBK Zeeland, Balans 17, opent een nieuwe expositie met werk van Kamagurka, de kinderkunstweek-kunstenaar van 2023. Bijzonder daarbij is de combinatie met werken van 24 Zeeuwse kunstenaars rond het thema ‘Van druppel tot tsunami, water in de kunst’. 

Water staat deze maand ook centraal in de nieuwe exposities bij GalerieGerritse, Londensekaai 19, in werken van Sophia Kirst, Jeanine van der Linde en Leen van Duivendijk. Architect Johan de Koning opent bij SmithArt, Singelstraat 13, de nieuwe tentoonstelling ‘TEVOORSCHIJN’. Kunst van Daniel Dutrieux, Hendri van der Putten, Anne-Marie van Sprang en Tineke Smith komen tezamen in deze museologische open ruimte. 

Iraans/Nederlands kunstenaar Kianoosh Gerami exposeert bij Cultuurhuis Kuiperspoort. Kunst is bij hem geworteld in zijn multiculturele achtergrond en gebaseerd op herinneringen, geschiedenis en literatuur van het Oosten en het Westen. Autodidactisch kunstenaar Mitchell Meesters uit Middelburg opent zijn expositie ‘Fel Abstract’ met werken op canvas. Hij zoekt daarbij naar balans in compositie, kleurencombinatie en intensiteit. U ziet in zijn werken bij expositieruimte ‘Het Lokaal’, Zusterplein 8, uitingen van zijn gevoelsbeleving.  

Kijk voor uitgebreide informatie en inspiratie op www.kunstroutemiddelburg.nl.