Uitslag twee competitieronden schaakclub Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Deze keer de uitslagen van twee competitieronden gespeeld door schaakclub Oostkapelle.

Eind februari werd geschaakt met een bescheiden aantal leden. Anton Bil nam het op tegen Erik Nooteboom. Na het middenspel leek zich remise af te tekenen, maar Anton besloot met een pion meer nog even door te spelen. Erik profiteerde hiervan via een pionnenpromotie waardoor hij de partij toch nog naar zich toe kon trekken.


Arie Monté en Gerrit Christiaanse

Aan het tweede bord werd een mooie partij gespeeld tussen Arie Monté en Gerrit Christiaanse die in een vreedzame remise eindigde.


Volgende ronde

In de volgende ronde wist de koploper Anton Bil te winnen van Ronald van de Wetering die na de opening een toren kwijt raakte.

Erik Nooteboom kwam tegen Gerrit Christiaanse goed uit de opening, maar verloor daarna steeds meer terrein. Hij werd echter gered door de vlag die plotseling viel voor zijn tegenspeler wegens tijdoverschrijding.

De grootste verrassing was deze ronde echter de winst van Dick de Best op Arie Monté, nadat Arie een blunder had gemaakt.

Tenslotte werd Jan Stoorvogel uitgeloot.


Stand

De stand aan kop blijft hiermee nagenoeg ongewijzigd. Eerste staat A. Bil, gevolgd door A. Monté en R. v.d. Wetering. Daarna volgen W. v.d. Heijden, G. Christiaanse en E. Nooteboom, D. de Best, J. Paauwe en J. Stoorvogel.[n]