Afbeelding

Platform Eenzaamheid Walcheren betrekt Middelburgse ondernemers bij tegengaan eenzaamheid

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Met de pilot ‘Samen in de Zeeuwse Klei’, wil het Platform Eenzaamheid Walcheren (PEW) eenzaamheid tegengaan door ondernemers in de gemeente Middelburg te betrekken.

Het idee van de pilot is ontstaan vanuit de behoefte om ook mensen te bereiken die niet zelf naar een organisatie gaan of op een initiatief/activiteit afstappen. Deze mensen gaan bijvoorbeeld wel naar en kapper, dierenarts of bakker. Eenzaamheid is van iedereen. Door mee te doen aan de pilot kunnen ondernemers een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid. Er hebben zich al heel wat enthousiaste ondernemers aangemeld om mee te doen aan de pilot, zoals Duintop Dierenkliniek waar men stelt als ondernemer maatschappelijk betrokken te willen zijn, en bierwinkel Hoplala! Die winkel stelt: “mooie, bijzondere bieren zijn bij uitstek iets om samen van te genieten. En in ons winkeltje nemen we graag de tijd voor mensen. Zo hoor je nog wel eens wat. Ook of mensen zich wel eens eenzaam voelen. Door mee te doen aan de pilot hopen we eenzaamheid meer bespreekbaar te kunnen maken.”

Workshop
Deelnemende ondernemers krijgen een workshop aangeboden waarin zij o.a. leren de signalen van eenzaamheid te herkennen en handvatten krijgen om een gesprek aan te gaan bij vermoedens van eenzaamheid. Na de workshop wordt er contact onderhouden met de ondernemers om te kijken hoe het gaat. De pilot duurt tot het einde van dit jaar. Ondernemers uit de gemeente Middelburg die interesse hebben om deel te nemen aan de pilot kunnen contact opnemen met projectleider Karin van Bokhoven via kvbokhoven@zorgbelang-zeeland.nl of 06-834 855 07. Kijk voor meer informatie over de pilot op https://ontmoetingwalcheren.nl.

Platform Eenzaamheid Walcheren
Platform Eenzaamheid Walcheren bestaat uit veel verschillende organisaties op Walcheren die samen een coalitie vormen tegen eenzaamheid. Van ouderenbond tot zorgorganisaties, van welzijnsorganisaties tot ervaringsdeskundigen. Voor meer informatie, zie https://ontmoetingwalcheren.nl. Platform Eenzaamheid Walcheren heeft de opdracht aan Zorgbelang Brabant/Zeeland gegeven om de pilot ‘Samen in de Zeeuwse klei’ uit te voeren. De pilot wordt gefinancierd door de gemeente Middelburg.