Kustloop Vrouwenpolder
Kustloop Vrouwenpolder Foto: Kustloop Vrouwenpolder

Jarige Kustloop Vrouwenpolder voegt twee afstanden toe

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

VROUWENPOLDER - Op 1 april gaat de inschrijving voor de vijftiende Kustloop Vrouwenpolder, op zaterdag 2 september, open. En wie jarig is, die trakteert. Deelnemers kunnen daarom behalve voor de traditionele 21 kilometer hardlopen en wandelen, nu ook inschrijven voor twee kortere hardloopafstanden: een 6 kilometer en een 12 kilometer.

De 21 kilometer is inmiddels een bekend affiche op de Zeeuwse sportkalender en voert de wandelaars en hardlopers langs, door en over de schitterende natuurgebieden die de omgeving van Vrouwenpolder rijk is. 

Traditioneel is de Kustloop de laatste echte test voor atleten die zich voorbereiden op de Kustmarathon Zeeland een maand later. Belangrijke stukken parcours deelt de Kustmarathon immers met de Kustloop. 

De 6 en de 12 kilometer volgen grotendeels het parcours van de 21 kilometer. De deelnemers staan dus ook dam, duinen en strand te wachten. Maar waar de 21 kilometer tot Oostkapelle gaat en door de Manteling terugkomt, daar gaan de 6 en de 12 kilometer via een stuk trail terug naar Vrouwenpolder. Alles wat de omgeving van Vrouwenpolder zo mooi en uitdagend maakt, zit ook in de korte afstanden.

Programma
De wandelaars gaan om half elf (10:30 uur) als eerste van start. De hardlopers 6, 12 en 21 kilometer afstanden gaan op de klok van twaalf (12:00 uur) van start.

Deelnemen en inschrijven
De Kustloop wordt altijd georganiseerd op de eerste zaterdag van september. Dit jaar dus op zaterdag 2 september. De start en finish van alle onderdelen van de Kustloop is in het centrum van Vrouwenpolder (Dorpsdijk).

Vanaf 1 april 2023 kunnen belangstellenden zich inschrijven via www.kustloop.nl en www.inschrijven.nl.

Vrijwilligers
De Kustloop kan nog vrijwilligers gebruiken. Dus draag je het evenement een warm hart toe en is deelname dit keer niet aan de orde: meld je dan aan bij vrijwilliger@kustloop.nl. De organisatie zorgt er dan voor dat je uitstekend gefaciliteerd wordt en een mooie dag gaat beleven. Een dag waarbij jouw inzet waardevol is voor het evenement en dus ook voor alle deelnemers.[n]