Abdij Bier Festival Middelburg 2022
Abdij Bier Festival Middelburg 2022 Foto: Edwin Mijnsbergen

Middelburgs Abdij Bier Festival keert terug naar kloostergangen

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei zal stichting ‘Bier in Zeeland’ de deuren van de abdij voor de achtste keer openen voor het Abdijbierfestival. Ondanks corona lukte het de afgelopen jaren twee edities van het evenement te organiseren in de buitenlucht op het grote Abdijplein. Dit jaar vindt het festival echter weer als vanouds plaats in de kloostergangen van de abdij, een sfeervolle en historische plek.

De organiserende stichting bestaat uit vrijwilligers, die samen als doel hebben de biercultuur in Zeeland te bevorderen. De Zeeuwse brouwers wordt altijd gevraagd om te helpen er een verrassend festival van te maken, met speciale brouwsels. Ook zijn er bijvoorbeeld ciders en honingwijnen van Zeeuwse bodem verkrijgbaar. Enkele nieuwkomers zullen voor een eerste maal hun creaties aan de proeven van het publiek onderwerpen. Zelfs tijdens het festival zal ter plaatse nog ‘publiek’ gebrouwen worden door een biergilde, met de nodige uitleg over het brouwen van verschillende bieren.

Zeeuwse graansoorten
Zeeland beschikt over een variëteit aan brouwerijen, waar hard gewerkt wordt met veelal Zeeuwse graansoorten. De vrijwilligers van Bier in Zeeland zullen daarnaast ook een aantal bieren van buiten Zeeland opdienen, met (zeer) uiteenlopende smaken. Omdat het festival in een oude abdij plaatsvindt, wordt altijd gezocht naar bijzondere klooster- of abdijbieren, uit verschillende landen.

Het Kleine Abdijplein
Op het Kleine Abdijplein komt nog een openluchtdeel van het festival, met als thema: ‘De Bierentuin, vol tamme en wilde bieren’. Bezoekers kunnen daar gezellig op het terras zitten, de themabiertjes proeven, er is muziek en een foodstand. Het belooft ook dit jaar weer een mooie editie te worden! Meer informatie over het festival en de (wenselijke) reserveringen is te vinden op www.abdijbierfestival.nl.