Toneelvereniging Pauze tijdens de voorstelling Potpourri
Toneelvereniging Pauze tijdens de voorstelling Potpourri Foto: Marja van Noort Fotografie

Ontdek je talent bij toneelvereniging Pauze

Door: Marielja ten Bruggencate Algemeen

MIDDELBURG – Veel mensen dromen van een plek op het podium. De spotlights op jou gericht. In de huid van iemand anders kruipen en aan het slot het applaus in ontvangst nemen. Het is een beeld waar menig hart sneller van haar kloppen. Maar voor het zover is moet je repeteren. Dat klinkt spannend. Vind de regisseur je wel goed genoeg? Bij Toneelvereniging Pauze krijgt iedereen de kans om te schitteren, ook als je geen toneelervaring hebt.

In het eerste weekend van februari stond Toneelvereniging Pauze op de planken van het Middelburgs Minitheater. In een (bijna) uitverkochte zaal lieten de acteurs onder leiding van regisseur Dominique Duijndam een verzameling scènes, sketches en dialogen zien. Duijndam stelde de voorstelling Potpourri samen door uit bekende en minder bekende toneelvoorstellingen fragmenten te nemen. De overloop tussen de stukjes ging snel, de kijker werd in een stroom van diversiteit meegenomen, die uiteindelijk leidde tot een verrassend geheel. Na de uitvoering van de jaarlijkse productie houdt Toneelvereniging Pauze zich nu bezig met het instuderen van een eenakter, voor het Zeeuws Eenakterfestival dat op vrijdagavond 12 en zaterdag 13 mei 2023 gehouden zal worden in het Middelburgs Minitheater. Op deze plek is het festival tientallen jaren geleden begonnen en zal na de moeilijke coronaperiode nieuw leven ingeblazen krijgen. Verschillende Zeeuwse toneelverenigingen zullen tijdens dit festival een eenakter spelen.

Ambities niet minder groot
“Elke dinsdagavond repeteren we in Middelburg. We doen oefeningen, spelavonden en hebben het vooral heel gezellig,” vertelt Desiree van der Werf, voorzitter van Toneelvereniging Pauze. “Met Nacht van de Nacht en bij verschillende andere evenementen zijn we te zien. Zo zijn we het hele jaar door actief.” Hoewel Pauze een kleine vereniging is, zijn de ambities niet minder groot. Een kindervoorstelling staat al jaren op de wensenlijst. “We zouden graag meer leden hebben, volwassenen van alle leeftijden. Dat vergroot de mogelijkheden tot spel en wie weet komt er dan een kindervoorstelling. Ervaring met acteren is niet noodzakelijk. Al spelende leer je het vanzelf. We vinden het belangrijk om iedereen een kans te geven op het podium te staan.” Meer informatie is te vinden op www.toneelverenigingpauze.nl. Aanmelden om eens een avond mee te spelen kan via info@toneelverenigingpauze.nl.