Oostkapelle kampioen Avondcompetitie

OOSTKAPELLE - Deze week behaalde het schaakteam van Oostkapelle onverwachts het kampioenschap in de Avondcompetitie van de Zeeuwse Schaakbond.


De wedstrijdleider  van de ZSB schrijft hierover op de website van de Zeeuwse Schaakbond een interessant artikel. "Eindelijk....Er is weer een kampioen te melden in de Avondcompetitie van de Zeeuwse Schaakbond! In de derde klasse heeft Oostkapelle beslag weten te leggen op het kampioenschap. 


In de laatste ronde verloor Oostkapelle nog van de Zwarte Dame C, maar omdat Zierikzee B gelijkspeelde tegen Denk en Zet B, mogen zij zich opmaken voor de 2e klasse komend seizoen. Door de uitslagen de laatste ronde kwamen Zierikzee B en Oostkapelle in zowel matchpunten als bordpunten op gelijke hoogte. Het onderling resultaat moest de doorslag geven. Oostkapelle won één keer met 3,5 - 0,5 en de andere keer werd het een gelijkspel(2-2). Dat het allemaal erg close was blijkt wel uit de eindstand. Oostkapelle verloor twee keer van de nummer laatst en wanneer Denk en Zet de nummer drie, een halfje meer had gepakt waren zij kampioen geworden. 


De ZSB heeft Oostkapelle inmiddels gefeliciteerd met het eindresultaat. De uitslagen tegen de Zwarte Dame waren overigens als volgt: Ronald van de Wetering verloor zijn koningin aan het eerste bord en gaf op. Aan bord 4 werd de stand weer rechtgetrokken door Anton Bil met een overtuigende zege. Aan het tweede bord verloor daarna Arie Monté en tenslotte wist Gerrit Christiaanse aan het derde bord een half puntje te behalen met een nipte remise.[n]