Gouden kantineschalen

MIDDELBURG Gezondheid is een groot goed. Het is soms zo vanzelfsprekend dat we vergeten hoe bijzonder goede gezondheid is. Het is van groot belang dat we goed voor onszelf zorgen en gezonde keuzes te maken. Pak de trap in plaats van de lift. Pak een stuk fruit in plaats van een zoete koek en zo verder.


Ik vind het als wethouder gezondheid belangrijk dat we ook samen aan de slag zijn. Daarom ben ik blij en trots dat ik deze maand de gouden schoolkantineschaal mocht uitreiken aan Nehalennia. Ook CSW Toorop is van de zilveren kantineschaal naar de gouden schoolkantineschaal gegaan. 


Beter in hun vel
Deze scholen erkennen dat gezonde jongeren beter in hun vel zitten en daardoor beter leren. Ze hebben daarom hun kantines zo ingericht dat het voor de leerlingen logisch wordt om gezond te eten en te drinken.


Zo staat er in de kantinekoelkast geen energy-drank en er staat zelfs geen frisdrank met suikers. Er is gratis water te tappen en saucijzenbroodjes zijn er niet te vinden. Zo maken deze scholen gezond gewoon.


Gezonder
Binnen de gemeente Middelburg willen we zoveel mogelijk omgevingen gezonder inrichten. Zo is het makkelijker om een gezondere keuze te maken. Denk aan een schoolomgeving, stage-omgeving, speel(tuin)omgeving én een sportomgeving. Hoe fijn is het als uw kind of kleinkind zo in een veilige, gezonde omgeving terechtkomt?


Wij denken graag mee om samen te werken aan onze gezondheid. Zodat we met elkaar gezond gewoon maken.[n]