Vrijwilligerswerk bij het Toorenhuis
Vrijwilligerswerk bij het Toorenhuis Foto: Welzijn Middelburg

Gekwispel en een glimlach

Door: Welzijn Middelburg Algemeen

MIDDELBURG - Wekelijks bezoeken de vrijwilligers van Stichting DjoDjo samen met hun hond de bewoners van Het Toorenhuis, een van de huizen van Dagelijks Leven voor mensen met dementie. Deze donderdag zijn vrijwilligers Corry en Rijna er samen met hun honden Charly en Fenna. Ze laten hun honden iedere bewoner begroeten. De een kijkt met een glimlach toe en de ander maakt direct contact met de hond met lieve woorden en een aai. De honden kwispelen vrolijk terug. Tussen de vrijwilligers en de bewoners ontstaan al gauw leuke gesprekjes over de honden. En het gesprek dat begon bij de hond, waaiert als vanzelf uit naar andere onderwerpen.

Activiteitenbegeleidster Miranda vertelt: “Contact met dieren is voor veel bewoners fijn. Er zijn bewoners die hun hele leven een hond gehad hebben, zij vinden het heel fijn om weer te kunnen wandelen met een hond. Dat is precies wat wij in Het Toorenhuis graag willen voor onze bewoners: een zo gewoon mogelijk leven”. Vrijwilliger Rijna vertelt dat ze zelf ook geniet van dit vrijwilligerswerk samen met haar hond Fenna. “Mijn moeder woonde in een verpleeghuis en werd altijd heel blij als ze mijn hond zag. Dat wil ik ook graag delen met anderen. Met mijn vrijwilligerswerk voor DjoDjo kan dat!”.?

Mogelijk
Vrijwilligers zijn samen met hun hond van harte welkom bij DjoDjo, om samen mensen in verschillende settingen te bezoeken. Bij Het Toorenhuis worden ook andere vrijwilligers met open armen ontvangen: een spelletje doen met de bewoners, de tuin netjes houden, assisteren tijdens het eten, nagels lakken, samen de krant lezen, helpen bij een klusje, een wandeling maken of helpen bij het organiseren van een uitje. Miranda: “Er is veel mogelijk. We sluiten graag aan bij wat de vrijwilliger zelf leuk vindt om te doen.”

Meer info over vrijwilligerswerk: ?www.welzijnmiddelburg.nl | vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl | 06 - 51651962