Sport en Switch
Sport en Switch Foto: Sport & Switch

Sport en Switch is kennis maken en meetrainen

MIDDELBURG - Sport & Switch is de samenwerking tussen MTV, TTCM, Swift, Oemoemenoe en EOC om kinderen (6 tot 10 jaar) in het basisonderwijs te stimuleren om te bewegen/sporten, dit in het kader Nationaal Sportakkoord. De activiteiten vinden voor groot gedeelte plaatst op sportpark de Sprong.

 

Sport & Switch is meetrainen en kennis maken met verschillende sporten. Sport & Switch stelt je in staat om verschillende sporten uit te proberen. Dit kan steeds voor perioden van ongeveer 3 maanden. Wil je langer uitproberen? Je kan steeds opnieuw een abonnement nemen. Kijk eens op onze website om te ontdekken waar Sport & Switch voor staat. Ga naar Sport & Switch de Sprong. Door kinderen tussen 6 – 10 jaar lid te laten zijn van Sport en Switch kunnen ze meerdere sporten beoefenen.

We streven de volgende doelen na:  Meer kinderen laten sporten Een betere afstemming tussen de sportclubs, zodat kinderen makkelijker sporten kunnen combineren De motorische ontwikkeling van jonge kinderen verbeteren Minder sportuitval op latere leeftijd 

Het project zal voor een termijn van 3 jaar worden opgezet. In april 2023 start er weer een nieuwe mogelijkheid om mee te doen.

In 2023, 21 t/m 25 augustus, organiseert Sport & Switch haar 2e sportweek. We ontvangen dan kinderen uit heel Walcheren (8-12 jaar) de hele week. We hebben een sportief programma gemaakt voor kinderen die graag bewegen en samen met andere kinderen leuke activiteiten gaan ondernemen.

Om op te geven voor deze sportweek kunt u dezelfde website gebruiken.

Om een indruk te geven van deze sportweek kunt u de video impressie op YouTube bekijken. Ga naar Sport&Switch Zomerkamp 2022.[n]