Casper van Belzen en zijn teamgenoten wonnen met 10-0 van Westerzicht.
Casper van Belzen en zijn teamgenoten wonnen met 10-0 van Westerzicht. Foto: Rob Vuur

Tafeltennissers Arnemuiden verliezen nipt van koploper

ARNEMUIDEN - De tafeltennissers van Arnemuiden hebben zaterdag een nipte nederlaag geleden tegen koploper Sittard. 


Haalden de Arnemuidenaren in de heenwedstrijd maar één puntje weg uit Limburg, dit keer werden er vier punten toegevoegd bij het totaal. Het team handhaaft zich daarmee in de middenmoot. Jeroen de Heide en Soren de Witte wonnen van de tot dan toe nog ongeslagen Sam Geuskens en van Andy Snijders. 


Emiel de Rijke kwam net niet tot winst. Arnemuiden staat na 7 wedstrijden derde met 32 punten. De achterstand op de nummers 1 en 2 Sittard en Vriendenschaar is aanzienlijk. Nummer 4 Taverbo volgt op twee punten. Volgende week zaterdag is het team uit Boxtel de volgende tegenstander. 

Het tweede seniorenteam van Arnemuiden deed vrijdagavond zeer goede zaken. Er werd in de uitwedstrijd tegen koploper TTC Middelburg met 7-3 gewonnen. De bezoekers kregen waar voor hun geld, want maar liefst zeven wedstrijden eindigden in de beslissende vijfde game en de overige wedstrijden werden in vier games gespeeld. 


Arnold de Gier bleef deze avond tegen zowel Jesse Steijn, Rinze Porte als Richard Tramper ongeslagen. Wilbert Poppe voegde daar een overwinning op Steijn en Porte aan toe. Schuurman was te sterk voor Tramper. In de dubbelwedstrijd ontsnapte het Arnemuiden-duo na een forse achterstand. 


Met deze uitslag is de spanning in deze 2e klasse poule weer helemaal terug. TTC Middelburg leidt nog met 40 punten uit 7 wedstrijden, Arnemuiden en Het Markiezaat volgen met 39 punten en ook Hotak is met 36 punten nog in de race. 


Arnemuiden 3 komt eveneens in de 2e klasse uit, maar dan in poule B met alleen Brabantse teams. Dit keer moesten de Arnemuidenaren op pad naar The Back Hands uit Sint-Willebrord. Marc Riemens kende deze competitie wat opstartproblemen, maar speelde tegen The Back Hands zeer sterkt met overwinningen op Arjan Schijven en Kevin Kools. 


Vleugel wist van Kools te winnen en samen won het duo ook de dubbelwedstijd. Izak Heijboer kon deze avond geen potten breken en daarmee bleef de uitslag op 6-4 staan. 


Concurrent voor de veilige 4e plaats Hita boekte een 9-1 overwinning op Tanaka, waardoor het Arnemuiden-team nu haar vizier moet richten op het team uit Etten-Leur dat nog wel vier plaatsen hoger staat.


 Arnemuiden 4 is ingedeeld in een zevenkamp, waarin de bovenste vier teams de competitie met behoud van punten vervolgen. Vrijdagavond was de laatste speelavond van de reguliere competitie. 


Het Arnemuiden-team was al zo goed als zeker van de promotieklasse, maar maakte dit de laatste wedstrijd dubbel en dwars waar met een 10-0 overwinning op Westerzicht. 


Tegen Ed Sleijpen, Maurits van Luijk en Sven van Nugteren bleven Bas Steijn, Casper van Belzen en Nico Baarends ongeslagen, Bas lukte dat tweemaal nipt in vijf games.[n]