Gert de Graaf
Gert de Graaf Foto: Gert de Graaf

Het verhaal in beeldentaal: Gert de Graaf exposeert in Middelburgse kerken

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Kunstenaar Gert de Graaf (1963) exposeert in de Koorkerk en Nieuwe Kerk te Middelburgmet ‘Het verhaal in Beeldentaal’.

In 32 werken geeft deze expositie een impressie in beelden van het leven van Jezus vanaf de aankondiging van zijn geboorte tot zijn sterven en opstanding. In beide kerken wordt een gedeelte van dit verhaal weergegeven, waarbij in de Koorkerk de nadruk ligt op het begin, de geboorte van Jezus, en van daaruit toewerkt naar het sterven en de opstanding van Jezus in de Nieuwe Kerk.

Onderzoek
De stijl van de kunstwerken is figuratief en oogt expressief en spontaan. De stukken zijnv oorzien van kernachtige bijschriften. In een boekje, dat via de tentoonstelling besteld kan worden vindt men de complete Bijbelteksten, die bij de kunstwerken horen. Gert de Graaf heeft zijn jeugd in Middelburg doorgebracht. Hij heeft jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het onderwijs aan leerlingen met Downsyndroom, specifiek naar de effecten van plaatsing op een gewone school. Op dit onderwerp is hij in 2014 gepromoveerd. Momenteel is hij als onderwijsmedewerker verbonden aan de Stichting Downsyndroom. Gert de Graaf heeft de expositie opgedragen aan zijn dochter Mirte, die Downsyndroom had. Zij is in 2005 op 15-jarige leeftijd overleden.

Opening
De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 15 april, om 16.00 uur. (Kerk open vanaf 15.30 uur). De ‘Zeeuwse Muzikanten’ zorgen voor een vrolijke muzikale noot bij het geheel. Iedereen is van harte welkom bij deze feestelijke opening en om de expositie te bekijken. De expositie is vanaf 15 april drie maanden lang te bezichtigen op werkdagen van 11.00 uur tot 17.00 uur en na de zondagse kerkdiensten van 11.00 uur tot 12.00 uur. De Koorkerk en de Nieuwe Kerk zijn via de Wandelkerk binnendoor met elkaar verbonden.