Sophia Bol van Hotel The Roosevelt met wethouder Rutger Schonis
Sophia Bol van Hotel The Roosevelt met wethouder Rutger Schonis Foto: Hotel The Roosevelt

Gouden Green Key-certificaat voor Boutique Hotel The Roosevelt

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Boutique Hotel The Roosevelt in Middelburg heeft op zondag 2 april het Gouden Green Key-certificaat ontvangen uit handen van wethouder Rutger Schonis. The Roosevelt ontving het Gouden Green Key-certificaat voor het hebben van een duurzamer bedrijf én het bijdragen een leefbare en gezonde wereld. 

Aan de certificering gaat een zware audit vooraf. Door te voldoen aan normen binnen verschillende thema’s gaat The Roosevelt verder dan alleen energie- en waterbesparing voor het bedrijf zelf. Zo is er bijvoorbeeld het thema Maatschappelijke Betrokkenheid waarbinnen The Roosevelt ervoor heeft gekozen om ieder jaar maatschappelijk betrokken te zijn bij een nieuw initiatief.

Jazzsessie Middelburg
The Roosevelt is het enige toeristische bedrijf in Middelburg met een Green Key-certificaat. Dit jaar is The Roosevelt verder gegaan dan als sponsor en facilitator betrokken te zijn bij de stichting Jazzsessie Middelburg. Muziek verbindt mensen. Tijdens de Jazzsessie Middelburg ontmoeten muzikanten elkaar en brengen ze de bekende jazz standards op eigen manier. Spontaan en geïmproviseerd, elke keer weer anders. Door het evenement maandelijks te faciliteren creëert het hotel niet alleen waarde en goodwill voor haar eigen organisatie, maar is de organisatie ook van extra toegevoegde waarde voor de maatschappij en lokale omgeving.

Uitreiking
Rutger Schonis, onder meer wethouder van toerisme, stadspromotie en evenementen reikte het certificaat uit tijdens de jazz-sessie op zondag 2 april om 16.00 uur aan Sophia Bol van hotel The Roosevelt. Wereldwijd zijn er 3200 Green Key’s in 65 landen. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Green Key gecertificeerde accommodaties verminderen aantoonbaar CO2-reductie en dragen daarmee hun steentje bij aan klimaatdoelstellingen.