Gedeputeerde van der Maas met de vrijwilligers
Gedeputeerde van der Maas met de vrijwilligers Foto: Joan Krüse

Gedeputeerde van der Maas verrast VVN vrijwilligers met de jaarlijkse ROVZ-Pluim

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Op donderdag 6 april werden vier vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) compleet verrast toen ze op het Provinciehuis in Middelburg op afspraak langs kwamen. Gedeputeerde verkeersveiligheid en voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ), Harry van der Maas, wachtte hen op met de zogenoemde ROVZ-Pluim! 

De vrijwilligers waren in de veronderstelling dat ze op bezoek in de Abdij kwamen voor ‘een moment om wat campagne-acties door te nemen’. Dat hadden ze gelezen in de uitnodiging van het ROVZ. Ze kwamen ook om flyers en gadgets rond handhavingsacties op te halen. Ze wisten dus nog niet wat hen daadwerkelijk te wachten stond.

Nog te veel verkeersdoden
De vier vrijwilligers van VVN werden om diverse redenen in het zonnetje gezet. In ieder geval waardeert het ROVZ deze vrijwilligers vanwege hun inzet en betrokkenheid bij acties op het gebied van verkeersveiligheid. Jaarlijks ontvangt een persoon of een organisatie deze ROVZ-Pluim! als blijk van waardering voor hun inzet rond verkeersveiligheid. Het ROVZ geeft hierbij ook aan dat verkeersveiligheid een belangrijk onderwerp is: vóór iedereen maar ook dóór iedereen. Gedeputeerde van der Maas benadrukte dat nog eens in zijn toespraak. “Voor mij is dit een bijzondere dag. Ik ben blij dat we de pluimen weer kunnen uitreiken. Ik hecht er erg veel waarde aan, als bestuurder. Voor verkeersveiligheid kan er niet genoeg aandacht zijn. Er zijn nog veel te veel verkeersdoden in Nederland en Zeeland. Dat aantal moet echt omlaag. Ik zou pas echt tevreden zijn als het aantal wordt teruggebracht tot nul, maar een halvering is me ook al veel waard.”

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland
Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) bevestigt dat het de mensen achter verkeersveiligheid  zijn die zich vaak belangeloos voor dit onderwerp inzetten en het een warm hart toedragen. Deze vrijwilligers maken met hun gedrevenheid en enthousiasme Zeeland een stuk verkeersveiliger. Denk bijvoorbeeld aan de inzet en ondersteuning bij handhavingsacties, het regelen van diverse organisatorische zaken en bijeenkomsten senioren en het ondersteunen bij de landelijke BOB campagne inzetten maar ook de inzet op basis- en voortgezet onderwijs met de kantelauto en dodehoeklessen. Het ROVZ is een samenwerkingsverband van verschillende partners, waaronder de Zeeuwse gemeenten, Rijkswaterstaat en het Waterschap, ANWB en VVN maar ook ZLM, welke samenwerken om de verkeersveiligheid in de Provincie Zeeland te verbeteren. Meer informatie over het ROVZ is te vinden op: www.rovz.nl.

Afbeelding
Afbeelding