Links de Oekraiense kopman Matvi in actie
Links de Oekraiense kopman Matvi in actie Foto: Joris in t Hout

Jeugdteam LTC De Schenge start voortvarend

ARNEMUIDEN - Afgelopen zondag is de voorjaarscompetitie van de tennisjeugd begonnen. Het vaandelteam van LTC De Schenge uit Arnemuiden mocht direct thuis beginnen tegen Tiola uit IJzendijke en deed dit met verve door een maximale 6-0 winst te boeken.


Met maar liefst drie nieuwkomers in dit talentvolle team gaat jeugdteam 1  op jacht naar een derde titel op rij na kampioenschappen in het voor- en najaar 2022. De kopman van vorige seizoenen Peter Klaasse is een seizoen elders actief, maar er is uitstekende versterking voor terug gekomen. Anna Verbeek heeft de overstap gemaakt en ook twee Oekraïense broers, Marvi en Marko zijn aan komen sluiten in Arnemuiden. Allen echte tennissers met een uitstekende drive en veel plezier in de sport.

Tegen Tiola was het al vrij snel duidelijk dat er een grote zege in de maak was. Na de vier enkelspelen stond het al direct 4-0 voor Schenge; Matvii, Marko en Anna wonnen simpel hun partijen. Jayden de Heide had het zwaar tegen zijn opponent, maar won toch 5-3,4-2.

De dubbelspelen werden eenvoudig gewonnen; Anna en Noah Miljoen wonnen zelfs met 4-0, 4-0. Op baan 1 hadden Matvi en Eli Miljoen het alleen de tweede set pittig, maar een 1-3 achterstand bogen ze keurig om tot setwinst en daarmee de winst in de wedstrijd.

Een uitstekende start en gelijk bovenaan de ranglijst, vol goede moed vooruit naar de volgende wedstrijd.[n]