Zondag 16 april

Concert ZeeBra

15:00 | Doopsgezinde kerk

Op zondag 16 april om 15.00 uur musiceert het ZeeBra Saxofoonkwartet bij Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. ZeeBra wordt gevormd door Anja Sinke, baritonsax, Marijke Poppe tenorsax, René de Jong, altsax en Madeleine de Jong, sopraansax. Toegang gratis. Info: www.kerkbiedtpodium.nl

 

Concert Michelle Pritchard en Rien Balkenende

16:00 | Koorkerk

Op zondag 16 april geven altvioliste Michelle Pritchard en pianist Rien Balkenende om 16.00 uur een concert in de Koorkerk in Middelburg. Op het programma staan de Johannes Brahms Sonate op. 120 F moll Altviool-piano; Schumann Marchenbilder op.113 altviool-piano; Benjamin Britten Lachrymae op. 48 altviool-piano. www.michelle-pritchard.com - www.rienbalkenende.nl

 

Maandag 17 april

'Vissen Voedertijd!'

12:00 | Terra Maris

Op maandag 17 april voert de marine bioloog Jan van Terra Maris om 12 uur alle dieren in het zeeaquarium. Heb jij weleens gezien hoe krabben, vissen haaien en zeeanemonen hun eten zoeken én vinden? Kom maar eens kijken. Reserveren: niet nodig.

 

Dinsdag 18 april

Workshop Patiëntenportaal huisarts

10:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Steeds meer huisartspraktijken hebben een online patiëntenportaal of -omgeving. Hierin staan de medische gegevens van de patiënt. Deze vertrouwelijke gegevens zijn alleen door de patiënt en de huisarts in te zien. In deze gratis workshop leer je hoe je het patiëntenportaal van je huisarts zelf kunt gebruiken. Je kunt je voor deze workshop aanmelden in de ZB of online op de site van de ZB. Meenemen: laptop of tablet plus oplader.

 

Chansons in de Inloop van het Hofje

14:00 | Het Hofje

Na het succesvolle optreden afgelopen najaar, is er op dinsdag 18 april opnieuw een optreden, met een vernieuwd repertoire van bekende en minder bekende chansons (met soms een uitstapje naar een andere taal). Zang en gitaar: Siemen Spinder. Percussie: Melvin Spinder. Aanvang 14.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Adres: Hofje onder den Toren, Nieuwe Kerkgang 1, Middelburg. Toegang gratis. Graag wél van tevoren aanmelden bij: Anneke Polderman, anneke1706@gmail.com, 06 21890025.

 

Workshops DigiD

10:00 | Dorpshuis Nimmerdor

Dinsdag 18 april van 10.00-12.00 uur in Dorpshuis Nimmerdor, Bakkersland Grijpskerke. Gratis deelname. Er kan per workshop aanmeld worden. In deze workshop leer je hoe je de DigiD-app downloadt, installeert en activeert. De workshop is iets voor jou als je al wel een beetje met internet kunt omgaan en een e-mailadres hebt. Heb je nog geen DigiD? In de ZBBUZZ helpen wij je graag met het aanvragen hiervan. Heb je moeite met internet? Dan adviseren we je om eerst de gratis beginnerscursus Klik & Tik te volgen.

 

Woensdag 19 april

Repaircafé Koudekerke

10:00 | De Klimop

Repaircafé Koudekerke, in De Klimop Kerkstraat 2, is woensdag 19 april van 10.00 tot 11.45 uur weer open om uw defecte apparaat voor huis of tuin te laten nakijken en repareren. Meldt uw defecte apparaat bij voorkeur per mail aan via verstraatecees@gmail.com, dan krijgt u een tijd aangeboden; hoeft u minder lang te wachten. //cloudzeeland.nl/repair-cafes/repair-cafe-koudekerke.

 

Lotgenotencontact AIC Middelburg

19:30 | Dorpshuis Cittershof

Op 19 april van 19:30 tot 21:30 uur is er een lotgenoten bijeenkomst voor iedereen die zelfkenmerken van autisme heeft. Tijdens deze bijeenkomst worden ervaringen uitgewisseld en kunnen er vragen worden gesteld. Er is plaats voor 10 personen. Wanneer het vol is wordt je op een reservelijst geplaatst. Eventueel wordt een extra bijeenkomst gehouden. Vragen kunt u stellen via: lotgenotenmiddelburg@nva-zeeland.nl.. Ons adres is: Dorpshuis St Laurens van Cittersstraat 64, Middelburg. Deuren open om 19.15 uur. Aanvang 19.30-21.30 uur. Uiterste inschrijfdatum: 18 april 16.00 uur via www.nva-nb.nl. Wil je vrijwilliger worden bij AIC Middelburg, neem dan snel contact met ons op via: secretaris@nva-nb.nl.

 

Soundscape Veere

15:00 | Museum Veere

Museum Veere zoekt naar de geluiden van Veere. Daarom wordt op 19 april vanaf 15.00 uur met liefhebbers gezocht naar de klanken van Veere. Na een inleiding over geluiden van een plek en het maken van 'soundscape' door Theo Rietveld, journalist en programmamaker en Piet Hersbach, geluidstechnicus, gaan deelnemers zelf aan de slag om Veerse geluiden te verzamelen. Van al deze geluiden bij elkaar maakt Theo een soundscape. Als klap op de vuurpijl wordt om 16.30 uur een podwalk van Veere gelanceerd. Maximaal 15 deelnemers. Opgeven: https://museumveere.nl/verlangen-naar-veere/