De burgemeester met de cyber agents en jeugdagenten Robert en Merel
De burgemeester met de cyber agents en jeugdagenten Robert en Merel Foto: Joan Krüse

Burgemeester Bergmann reikt prijs uit aan Cyber Agents

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Afgelopen november werd via een livestream vanuit ZB Bibliotheek van Zeeland het officiële startschot gegeven voor HackShield Middelburg. Dit online spel heeft als doel kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud, op speelse wijze, te leren over digitale veiligheid. Sinds de lancering hebben zich 212 spelers aangemeld. De drie beste spelers werden op donderdag 6 april in het stadhuis op de Markt tussen 15.30 uur en 16.30 uur gehuldigd door de burgemeester.

Het spel is destijds uitgerold door gemeente Middelburg, in samenwerking met de politie en ZB Bibliotheek van Zeeland. Aanleiding was de groei van het aantal incidenten met cyberveiligheid. In het spel voor op de computer, telefoon of tablet wordt de kinderen gevraagd te helpen bij het oplossen van cybercriminaliteit in hun gemeente. Middelburg sloot zich destijds - als eerste Zeeuwse gemeente - aan bij ruim 70 andere Nederlandse gemeenten die een virtuele versie van hun stad in HackShield ingericht hebben.

Succesvol
HackShield is een zeer succesvol preventieprogramma. Het programma is zowel voor scholen als voor kinderen gratis te gebruiken. Er zit geen commercieel motief achter. Overheid en bedrijfsleven financieren dit programma omdat zij het belangrijk vinden dat kinderen op jonge leeftijd leren om te gaan met de risico’s van internet gebruik en social media.