Marc Hackenberg serveert in zijn wedstrijd tegen Remco Raghunath
Marc Hackenberg serveert in zijn wedstrijd tegen Remco Raghunath Foto: Emiel Stekel

Knappe overwinningen tafeltennisteams Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Het vlaggenschip van tafeltennisvereniging Arnemuiden heeft tegen het sterke Vriendenschaar een knappe 6-4 overwinning geboekt. De Zeeuwse tafeltennissers kenden een droomstart en kwamen zelfs op een 5-1 voorsprong, maar de ploeg uit Gouda kwam terug tot 5-4, waarna Jeroen de Heide het winnende punt binnenhaalde.


De overwinning kan met recht een teamprestatie worden genoemd. Sören de Witte en Jeroen de Heide wonnen van Theo Verzyl en Remco Raghunath. Marc Hackenberg won ook van Ragunath en de vierde speler Emiel de Rijke haalde samen met De Witte ook de dubbelwedstrijd binnen. Thijs Groeneveld bleef aan de kant van Vriendenschaar ongeslagen.

Met de 6-4 uitoverwinning heeft Arnemuiden goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. Concurrenten Het Markiezaat en Taverbo verloren met 6-4 en 8-2 van respectievelijk HTTV 070 en Sittard. Arnemuiden gaat nu de laatste competitiewedstrijd in met drie punten voorsprong op Het Markiezaat en met vier punten op Taverbo. Volgende week is Het Markiezaat thuis de tegenstander. Vier punten zijn dan genoeg om zeker te zijn van lijfsbehoud.

Arnemuiden 2 was eveneens in goede doen. Tegen ODT – dat aantrad met geboren ‘Erremuenaer’ Nico Schuit, Ludo Gommers en Ruud Knobel was het de hele avond eenrichtingsverkeer. Slechts drie games – in drie verschillende wedstrijden werden afgegeven aan het team uit Roosendaal, waardoor er een genadeloze 10-0 op het scorebord kwam te staan. Concurrent TTC Middelburg 3 won met 9-1 en staat voor de laatste speelronde nog één puntje voor. De Middelburgers spelen volgende week nog tegen Hotak, Arnemuiden neemt het op tegen SAR.

Arnemuiden 3 stond in de strijd om lijfsbehoud voorafgaand aan de wedstrijd 4 punten achter op Tanaka 2 uit Etten-Leur dat op de veilige vierde plaats stond. Na een knappe 8-2 zege is het verschil inmiddels twee punten in het voordeel van Arnemuiden, dat ook nog eens een beter onderling resultaat heeft. Man of the match werd Thijs Vleugel die na overwinningen op Lars Jansen en Sjors van Gogh na een 2-0 achterstand in games ook Arno de Lege wist te verschalken. Dat laatste lukten Marc Riemens en Izak Heijboer niet, maar ze konden met de uitslag alleen maar tevreden zijn.

Team 4 speelde in de promotiepoule van de 4e klasse een moeizame wedstrijd tegen Yerseke 2. Casper van Belzen verloor zijn tweede potje van de competitie tegen Jan Overbeeke, maar won van Youri van Dijken en Rienk Janssens. Bas Steijn voegde daar een overwinning op Overbeeke aan toe. Samen wonnen ze ook de dubbelwedstrijd. Rinco de Gier kwam deze avond niet tot scoren. Arnemuiden staat echter ruim op de 2e plaats, die recht geeft op een promotiewedstrijd naar de derde klasse.[n]