Woensdag 19 april

Repaircafé Koudekerke

10:00 | De Klimop

Repaircafé Koudekerke, in De Klimop Kerkstraat 2, is woensdag 19 april van 10.00 tot 11.45u weer open om uw defecte apparaat voor huis of tuin te laten nakijken en repareren. Meldt uw defecte apparaat bij voorkeur per mail aan via verstraatecees@gmail.com, dan krijgt u een tijd aangeboden; hoeft u minder lang te wachten. //cloudzeeland.nl/repair-cafes/repair-cafe-koudekerke.

 

Gratis kleutertennis

14:40 | Tennispark De Veste

TSM organiseert gratis inloopmomenten speciaal voor de allerjongsten! Deze kleuterinloop is voor alle 4- en 5-jarigen die het leuk vinden om met een (tennis)bal te spelen. Daarnaast zijn uiteraard ook 6-jarigen meer dan welkom. De inloopmomenten vinden plaats op woensdag 19 april 14.40 uur en vrijdag 21 april 15.50 uur op baan 12 van het mooie tennispark De Veste, thuisbasis van MLTC, Griffioenpad 1 te Middelburg. De inloop duurt ca. 30-40 minuten. Mocht de inloop onverhoopt niet kunnen plaatsvinden, dan wordt dit vermeld op de sociale mediakanalen. Nog vragen? Neem contact op met Nathalie van Sabben, tel. 06-28233120 of info@tsmtennis.nl.

 

Lotgenotencontact AIC Middelburg

19:30 | Dorpshuis Cittershof

Op 19 april van 19:30 tot 21:30 uur is er een lotgenoten bijeenkomst voor iedereen die zelfkenmerken van autisme heeft. Doordat we graag iedereen aan het woord willen laten, is er plaats voor 10 personen. Wanneer het vol is wordt je op een reservelijst geplaatst. Eventueel wordt een extra bijeenkomst gehouden. Vragen kunt u stellen via: lotgenotenmiddelburg@nva-zeeland.nl. Ons adres is: Dorpshuis St Laurens van Cittersstraat 64, Middelburg. Aanvang 19.30-21.30 uur. Uiterste inschrijfdatum: 18 april 16.00 uur via www.nva-nb.nl. Wil je vrijwilliger worden? secretaris@nva-nb.nl.

 

Tentoonstelling Francoise van Lynden-Banzet

10:00 | Museum Veere

De tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet (1922-2021), fabuleus aquarelliste is te zien t/m 21 mei 2023.

 

Expositie van 'Het Zeeuws Palet'

12:00 | Kloostergangen van de Abdij

Expositie van ‘Het Zeeuws Palet’, Kloostergangen Abdij te Middelburg van 24 april t/m 7 mei. Het gekozen thema is ‘Vogels’. Elke dag zijn er 2 kunstenaars aanwezig die u alles kunnen vertellen over de kunstwerken en onze vereniging. Kloostergangen van de Abdij, ingang Abdijplein te Middelburg. Open: vr t/m zo, dagelijks van 12.00-17.00 uur (ook op zondag). Toegang gratis.


Soundscape Veere

15:00 | Museum Veere

Museum Veere zoekt naar de geluiden van Veere. Daarom wordt op 19 april vanaf 15.00 uur met liefhebbers gezocht naar de klanken van Veere. Na een inleiding over geluiden van een plek en het maken van 'soundscape' door Theo Rietveld en Piet Hersbach gaan deelnemers zelf aan de slag om Veerse geluiden te verzamelen. Van al deze geluiden bij elkaar maakt Theo een soundscape. Als klap op de vuurpijl wordt om 16.30 uur een podwalk van Veere gelanceerd. Max. 15 deelnemers. Opgeven: https://museumveere.nl/verlangen-naar-veere/

 

Donderdag 20 april

Handwerkcafé Westkapelle

13:30 | Polderhuis

Er is weer een handwerkcafé in het Polderhuis. Dames nemen hun handwerkje naar het Polderhuis om er daar verder aan te werken. Dit maakt het een gezellige bezigheid waarbij er ook nog wat gekletst wordt. Om 16:00 uur rollen ze de bollen wol weer op en steken ze de naalden in het speldenkussen om weer naar huis te gaan. Iedereen is welkom.


Vrijdag 21 april

Concert Nederlands Studenten Kamerorkest

20:15 | Nieuwe Kerk

Het Nederlands Studenten Kamerorkest (kortweg Nesko) speelt op 21 april onder leiding van Sander Teepen in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Het brengt een gevarieerd programma ten gehore onder het thema 'naar de natuur'. Meer informatie: https://www.nesko.nl/koop-kaarten.

 

Zaterdag 22 april

Humanistisch Café Zeeland

15:00 | Het Palet

Humanistisch café, thema “Leven we in een excuus cultuur?” Na de pauze praten we over: oordeel en vooroordeel, hoe gaan we er mee om. Het thema wordt geleid door Wolter Koster. De bijeenkomst vindt plaats in het Palet, Johan van Reigersbergstraat 2, Middelburg. Aansluitend de algemene ledenvergadering van 17.15 tot 18.00 uur. Daarna is er gelegenheid om met soep en broodjes de middag gezellig af te sluiten. Aanmelden noodzakelijk voor 18 april (voor het avondgedeelte), E-mail: Hv-zeeland@regio.humanistischverbond.nl.. Info: https://www.humanistischverbond.nl/afdelingen/regio-zuid-west/afdeling-zeeland/

 

Requiem van Brahms

19:30 | Zeeuwse concertzaal

De Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg voert samen met RBO Sinfonia en twee solisten: Margreet Rietveld en Frank Hermans onder leiding van dirigent Pim Overduin, ein deutsches requiem van Johannes Brahms uit en na de pauze psalm 42 wie ein hirsch schreit van Felix Mendelssohn Bartholdy.

 

Koorzangavond

19:00 | Zuiderkerk

Op 22 april vindt in de Gereformeerde Gemeente te Middelburg Zuid een zangavond plaats ten bate van het Deputaatschap voor Israël. Toegang tot deze avond is gratis en deze vangt aan om 19.00 uur. Collectes zijn er voor het Deputaatschap voor Israël en bij de uitgang voor de onkosten.

 

Maandag 24 april

Workshop: van online bibliotheek naar Kobo e-reader

10:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Tijdens deze gratis workshop leer je hoe de Kobo e-reader werkt, hoe je je aanmeldt bij de online Bibliotheek en hoe je boeken op de e-reader plaatst. Je dient wel enige kennis te hebben van de omgang met computers, een Online Bibliotheek-account te hebben en een eigen laptop mee te nemen. Deze workshop vindt plaats in de ZB Middelburg, Kousteensedijk 7, Middelburg. Aanmelden in de ZB of via de website.


Dinsdag 25 april

Workshops DigiD in Nimmerdor

10:00 | Dorpshuis Nimmerdor

Tijdens deze workshop leer je hoe je de website van de Gemeente Veere kunt gebruiken voor het maken van een afspraak en het aanvragen van documenten als een paspoort, rijbewijs of vergunning. De workshop is iets voor jou als je al wel een beetje met internet kunt omgaan en een e-mailadres hebt. Heb je nog geen DigiD? In de ZBBUZZ helpen wij je graag met het aanvragen hiervan. Heb je moeite met internet? Dan adviseren we je om eerst de gratis beginnerscursus Klik & Tik te volgen. Locatie: Dorpshuis Nimmerdor, Bakkersland Grijpskerke. Toegang gratis. Dinsdag 25 april van 10.00-12.00 uur.

 

Lezing Groei en Bloei en Velt: Zelf zaden telen

19:30 | De Zandput

Op dinsdag 25 april organiseren Groei & Bloei Walcheren en Velt Zeeuwse Eilanden een informatieavond over 'Zelf zaden telen'. Aanvang 19.30 uur in Dorpshuis De Zandput, Zandput 5, Serooskerke. Mevr. Boey en dhr. D'Hooghe van Velt nemen ons mee in de wereld van het zelf zaden telen. Deelname is voor zowel leden als belangstellenden gratis.

 

Woensdag 26 april

Expositie Rijken

13:00 | Kapel van Hoogelande

Van 23 april t/m 7 mei is er in de Kapel van Hoogelande een tentoonstelling met werk van de familie Rijken te zien. De expositie is elke middag van 13.00-17.00 uur te bezoeken, Kapel van Hoogelande, Meinersweg 1, Grijpskerke. Zaterdag 22 april is de officiële opening om 14.30 uur door Hanny Mallekotte van Hoed Gezien. Toegang gratis.