De Zeeuwse Muzikanten in Middelburg, juli 2022
De Zeeuwse Muzikanten in Middelburg, juli 2022 Foto: Edwin Mijnsbergen

‘s Heeren Loo stopt met orkest de Zeeuwse Muzikanten

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Vorige week maakte Heeren Loo bekend dat de stekker wordt getrokken uit het orkest van mensen met een beperking, de Zeeuwse Muzikanten. Financiën en een ander beleid voor de dagbesteding bieden volgens de organisatie geen ruimte meer voor dit gerenommeerde orkest. 

De dagbesteding, waaronder muziek, gaat plaatsvinden op 3 Woon/Zorg-complexen. Hoe dat inhoud gaat krijgen, moet nog bedacht worden. Duidelijk is dat de muzikanten van het orkest daar geen aansluiting bij gaan vinden. Deze enthousiaste mensen hebben een ander niveau en spelen niet voor niets in dit orkest, dat bekend is in Zeeland, maar ook buiten de provincie veel optredens verzorgt. 

De mensen genoten in het orkest van het samen muziek maken, elkaar ontmoeten, het optreden voor publiek en het krijgen van applaus. Dit wordt, zo stellen betrokken, “in één veeg vanachter een bureau teniet gedaan.”  Er is veel verdriet, veel emotie bij de muzikanten. Er is ook verdriet en onbegrip bij de vele vrijwilligers van het orkest. Zij gaan actie ondernemen om het orkest voort te laten bestaan. Daarvoor zijn financiële middelen nodig, maar ook expertise op het gebied van het opzetten van een vereniging of stichting. Mensen die de Zeeuwse Muzikanten daarbij willen helpen zijn van harte welkom. Het orkest roept op: “de tijd dringt - ‘s Heeren Loo stopt dit jaar met het orkest. Help ons! Help de mensen, die het zo verdienen.” U kunt contact opnemen met Gert de Keizer - vrijwilliger bij het orkest, via gldekeizer@zeelandnet.nl.